• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes brengt morgen een werkbezoek aan Washington D.C. Hij zal onder andere aanwezig zijn bij de Caribbean Energy Security Summit van de regering van de Verenigde Staten (VS) op 26 januari. Daarnaast brengt hij ook een bezoek aan vice-president Joseph Biden.

Asjes wordt hierbij vergezeld door minister José Jardim van Financiën en een adviseur. Er staat ook een ontbijtvergadering op de agenda met minister John Kerry van Buitenlandse Zaken en de genodigden van de overige landen. Asjes keert dinsdag terug.

4 reacties op “Asjes brengt werkbezoek aan Washington”

 1. Ik hoop dat er veel pers is, dan kunnen ze hier Asjes ook eens zien “werken”.

 2. Asjes breng ondermeer een bezoek aan de Vice president van de usa ? , ja inderdaad mooi opgeschreven met Biden als Host……
  Maar Curacao dat de “raffinage” host is voor Venezuela.. mhh. Green town nog eens aanzwengelen daar..Het is alleen maar een miljard dollar dat is niks voor die partijen. En je krijgt er zoveel leuks voor terug..
  Fol basis .. ach.. Als Curacao echt belangrijk was voor de VS om bijvoorbeeld venzuela te beloeren dan lag er een vliegdekschip hier permanent voor de deur. Maar de VS heeft nu nauwelijks belangen daar. Colombia is makkelijker en ook veel groter. Ze kochten wel olie uit venezuela maar nu dus even minder. De rest was altijd een beetje spel van Venezuela. Hoe kan je als socialist nu olie verkopen aan de USA nietwaar.
  Dat olie op afbetaling was wel een goed zet. Die rente daar gaan ze nu op vedienen..

  Dat verhaal over oorlog USA en Venezuela.. en Curacao die er tussen zou zitten…
  Het einde van de Antillen By Freek van Beetz ach ja. Cova en zelfs later chiki Schotte, en anderen gingen die niet om eigen gewin of om Nederland een beetje te stangen niet gezellig een beetje buurten daar ? De graaf was er ook toen zo druk mee.
  Wiels dronk ook graag dure Baco’s in Boase en discussierde ook gezellig met “makambas” op vrijdag middag in Punda nietwaar. En als je “Persoonlijke” “problemen” had dan kon je altijd bij hem terecht.
  En ook dat heb ik van dichtbij gezien. Ik was het zeker niet altijd met hem eens in de manier van brengen, maar ja, ja jammer wel dat hij er niet meer is. Ja dat wel.
  Hij had het denk ik, nog het beste voor met zijn pueblo.

 3. Prettige vakantie zullen we maar zeggen 🙂 Daar zitten ze echt op miniminilandje Curacao te wachten, haha.

 4. Nou..Biden is een van de gastheren en die zal wel handjes schudden.. Praatje bij de borrel eventueel en dat was het dan..

  Waar gaat dit over? Venezuela heeft veel landen in de regio geholpen met olie op afbetaling.
  Venezuela zakt in de prut en hun invloed in de regio neemt af. Geen geld meer.
  Laat de USA nu net bijna zelf-voorzienend zijn met energie en weinig meer importeren.
  Ze kunnen eventueel exporteren en willen hun invloed in de regio versterken.

  Asjes wordt niet alleen blij met NL maar straks wordt hij blij met de USA (en de FOL)
  De politieke erfenis van Helmin Wiels is bij Asjes in goede handen.
  Weet iemand nog wat Wiels hierover vond? Nee he?