• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gerrit SchotteCURAÇAO – De zaak-Babel waarin Gerrit Schotte wordt verdacht van fraude, witwassen en valsheid in geschrifte, wordt op 20 maart verder behandeld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het betreft de regiezitting, oftewel de planning van de strafzaak.

Ook wordt er een beslissing genomen over de eventuele verzoeken van de verdediging. Er is nog geen datum bekend voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de MFK-leider en zijn partner Cicely van der Dijs.

Verdaagd
De zaak zou in eerste instantie op 16 januari worden behandeld, maar werd om toen nog onbekende redenen uitgesteld. Het OM meldt nu dat het onderzoek nog niet volledig was afgerond. Daarnaast maakte één van de advocaten van de verdachten van te voren kenbaar op die datum in het buitenland te zijn.

5 reacties op “Regiezitting zaak-Babel”

 1. Ooit was er politieke partij genaamd Partido Radicaal. In die tijd gaf die partij, openlijk, als lokkertjes, potjes verf en kwasten weg in ruil voor de verkiezingsstem aan zij die vatbaar waren hun ziel aan de duivel te verkopen. Met zulke praktijken heeft ook de Democratische Partij voor zeker decennia lang zich bezig gehouden ofwel omkoping.
  Het heeft mij verbaasd dat vele stemgerechtigden anno 2010 zich onder toepassing ofwel het weggeven van laptops of schoot computers, matrassen, ijskasten, TV lieten omkopen door Schotte en maatjes van hem.
  Toppunt in die dagen was de openbare aanprijzing van de politicus Schotte in de zin van,:” Porfin un politiko ku ta hasi algu pa komunidat”, daarbij zonder te realiseren? dat het hier om een omkoping ging? A Godett heeft daar ook veel van weg. Nam met politieke doeleinde, in Rotterdam Nederland, tijdens carnaval, geld van iemand uit het publiek aan.
  Dubieuze geldzaken heeft Schotte altijd achtervolgd c.q. zijn door de pers naar voren gebracht. Niet te vergeten, er zijn politici die de bak indraaiden voor wie het toen passe was. Onder anderen B. de M, Ef…C, B. Co…. , R. Ric. Misschien dat Schotte zich daar aansluit.

 2. Schotte had al lang zijn zetel moeten opgeven. Triest en het getuige van weinig respect naar de bevolking. Men kan zeggen hij is een maar verdachte maar we een met ontzettend veel aanklachten.

 3. De dag dat Schotte in Bon Futuro wordt opgesloten moet een nationale feestdag worden.

  Kunnen we dan meteen ook even afrekenen met Ramsay Soemanta en Stella van Rijn?

 4. Als dit zo lang blijft duren en steeds uitgesteld wordt, zou Schotte zomaar postuum de bak in kunnen draaien.

 5. Begon al bijna te denken dat Schotte er zo mee weg zou komen, maar dat is gelukkig niet het geval.!!!