Sint MaartenCURAÇAO – Het parlement van Sint Maarten is begonnen met het debat over de ontwerpbegroting voor 2015. De begroting moet voor het eind van de maand zijn goedgekeurd, zo meldt Caribisch Netwerk.

De ministerraad presenteerde een sluitende begroting van 445 miljoen gulden, ondanks een advies van financieel toezichthouder Cft om dat terug te brengen tot 426 miljoen.

Mager
De regering verwacht dat de inkomsten dit jaar aanzienlijk hoger zullen liggen: tussen 450 en 474 miljoen. De voorliggende begroting is mager en er kan niets meer af volgens Hassink.
St. Maarten wil dit jaar 111 miljoen gulden investeren en bijna 85 miljoen lenen.

Weinig vertrouwen
De oppositie heeft weinig vertrouwen in de ontwerpbegroting. Leider van de Nationale Alliantie (NA) William Marlin, zei dat het “uiteindelijk een begroting van de Cft wordt” omdat de financieel toezichthouder bezwaar zal maken tegen het geprojecteerde inkomsten en uitgavenniveau van 445 miljoen. “Dit lijkt op een truc om tijd te winnen voor het snijden in de begroting en om dan te zeggen; het is niet onze schuld, maar de schuld van het Cft.”

Hilariteit
Marlin’s fractiegenoot Christopher Emmanuel zorgde voor enige hilariteit toen hij aangaf de begroting niet te kunnen lezen. “Het is allemaal in het Nederlands en ik beheers die taal niet. Hier kan ik niks mee beginnen.” Emmanuel wees erop dat Engels ook een officiële taal is in St. Maarten. Hij vroeg om de begroting in het vervolg ook in die taal aan het parlement te zenden.
Parlementsvoorzitter Lloyd Richardson beloofde dat hij gaat doen wat in zijn vermogen ligt, maar dat dit de verantwoordelijkheid is van het kabinet.

1 reactie op “Oppositie St. Maarten heeft geen vertrouwen in begroting”

  1. Dat is het idee van oppositie he?
    Wat moet je als de oppositie het eens is?
    Dat is pas eng!