• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  plasterkCURAÇAO – Zwaar onder de indruk staat minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties op het terrein van Hospital Nobo Otrobanda. “Ik denk dat dit veruit de grootste ontwikkeling is op Curaçao in decennia.” Hij is slechts één dag op Curaçao, want zijn werkbezoek  draaide toch vooral om de kennismaking met het nieuwe kabinet op Sint Maarten.

  Toch wilde hij even naar het bouwterrein. “Ik denk dat hier geschiedenis geschreven wordt. Ik vind het spectaculair om te zien hoe ver men al is.”

  Anneke Polak maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

  Unesco
  Met bouwhelm en zonnebril op staart Plasterk naar de bouwtekeningen. “Ik weet dat er een discussie speelt met Unesco, maar ik heb nu begrepen dat het een misverstand betreft omdat het nieuwe ziekenhuis in een bufferzone zou liggen en niet in beschermd gebied. Aangezien Nederland over het buitenlands beleid gaat, zullen wij ook een bijdrage moeten doen om dit op te helderen.”

  Bonaire
  Als het nieuwe ziekenhuis in 2017 wordt opgeleverd, hoopt Plasterk dat patiënten vanuit Bonaire weer naar Curaçao kunnen komen, in plaats van naar Colombia of elders in de regio. “Dan kan er medisch toerisme ontstaan vanuit Bonaire.” Hij geeft aan dat het aan minister van Volksgezondheid Edith Schippers is om te bepalen of de patiënten van de bijzondere gemeente ook daadwerkelijk weer op Curaçao geholpen mogen worden. Maar: “Hoe eerder hoe beter.”

  Communicatie
  Minister Whiteman geeft aan dat er vijftig jaar lang discussie is geweest over ‘beton storten’, en dat dit complexe project niet vlekkeloos verloopt. “Ik ben nog ontevreden over de communicatie. Problemen die zijn ontstaan rondom de bouw, zoals met de buren in Colon, zijn overkomelijk door goede communicatie. Ook is het niet zo dat de zorg verbetert met een nieuw gebouw, het gaat om de ziekenhuisorganisatie. Dat is waar we ons nu voor inzetten, zodat de burger straks een tastbaar verschil in zorg zal zien.”

  5 reacties op “Plasterk: ‘Nieuw ziekenhuis curaçao ook goed voor Bonaire’”

  1. Bij deze reactie van minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties bewijst duidelijk dat de aandacht tussen Nederland en Antillen is niet zo groot . Want eeuwenlang maakte de hele Antilliaanse bevolking gebruikmaken van de Curaçaose Ziekenhuis

  2. Wat verwacht je van mensen met beperkte inzicht en beperkte kennis van zaken , het probleem is en blijft iedereen kan de politiek in !!!!!!!

  3. De kwaliteit van een ziekenhuis wordt niet gemeten aan de uiterlijke uitstraling van het gebouw maar aan de kwaliteit ( en integriteit !) van de aldaar werkzame artsen.
   En de kwaliteit van de medische stand verandert niet door een nieuw gebouw..(oude wijn in nieuwe zakken),
   En dat was de reden van Schippers voor het verbod om Bonairianen naar Curaçao te sturen voor medische hulp.
   Plasterk, aardige man maar daar blijft het dan ook bij.

  4. Even terug in de herinnering; heeft minister Schippers destijds het SEHOS “afgekeurd” voor haar Nederlandse patienten vanuit Bonaire, aleen vanwege het oude gebouw?
   Hoe zit het momenteel bijvoorbeeld met de heel cruciale factor “inspecteur”?
   Hier in NL krijg je alleen de zorg vergoedt als die aan bepaalde maatstaven voldoet. Zou dat voor de inwoners van de BES-eilanden dan anders zijn/worden?
   Pauline Dinkelberg
   PS Waar is Philip Maaskant gebleven?

  5. Wat een enorme zakkenwasser die Whiteman. De pot verwijt de ketel.

   En dat het ziekenhuis niet alleen stenen is, dat weten we nu wel Ben. Als hij nu eens gaat zorgen dat de voorwaarden voor die betere zorg er komen met wetgeving. incentives, enzo. Bai traha riba dje.