• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ben WhitemanCURAÇAO – Mocht je na een waarschuwing van de GGD een muggenbroedplaats in je tuin niet opruimen, dan kun je een boete van 500 gulden aan je broek krijgen. Dat meldt minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur. In de Statenvergadering besprak hij wat er tot nu toe gedaan is om de chikungunya-epidemie te bestrijden.

Zo zouden er grote hoeveelheden vuil van de straten zijn verwijderd. Tijdens controles werden er echter ook een groot aantal broedplaatsen gevonden in tuinen. Hij hoopt dan ook dat iedere burger zijn eigen verantwoordelijkheid inziet en de broedplaatsen opruimt.

11 reacties op “500 Gulden boete voor niet opruimen broedplaats mug”

 1. Zielig verhaal.

 2. Het is een ziekelijke gewoonte van velen om zich niet te storen aan waarschuwingen, aan openbare orde, aan het met rust laten van openbare hulpverleners, kortom aan het zich sociaal gedragen in het belang van de samenleving.
  Zoals ik het begrepen heb is het Chikunguya virus net zoal de meeste virussen niet te bestrijden met medicijnen, doch het lichaam zelf.
  Vele jaren heb ik met buren te maken gehad met ondeugdelijke, niet afgedekte, overstromende beerputten ofwel broedplaatsen van voor de samenleving gevaarlijke muggen. Het is namelijk zo, en empirisch ondervonden, dat het velen geen donder kan
  schelen als het gaat om het naleven van wetten, verordeningen e.d.
  Of het nou een 1e of meerdere wapenfeiten betreft, men is gewoon asociaal waardoor het de vraag is of boetes zullen helpen als er geen vervangende gevangenis straf daarvoor in de plaats komt, bij het niet betalen van de boete; zie hiervoor de boetes parkeermeters.
  Moet je in Nederland niet flikken, je gaat zeker de bak in.

 3. Iedereen heeft het maar over de localen. De toeristen maken er ook een zooitje van. Wel eens gekeken hoeveel rotzooi er ligt tegenover livingstone en chocogo? Albert Hein moet daar ook eens wat aan doen. Maar die denken alleen aan inkomsten.

 4. denk dat de regering en de diverse overheidsinstantie zelf de meeste bekeuringen gaat krijgen 🙂

 5. Hypokriet, begin maar met een wet te maken die ieder straft die openbaar vervuilt. bv alles wat uit de auto raampjes gegooid wordt.
  In Singapore hoef je zoiets niet te flikken daar staat een enorme boete op.

 6. geen milieuwet en geen mogelijkheid om een boete te innen…… dit wordt een succesverhaal………………………

 7. Deze minister moet zich werkelijk doodschamen, samen met zijn GGD. Al meer dan een jaar geleden hebben we melding gemaakt van een buurman die zijn rioolwater gewoon loost in een gat in de tuin. ‘t sterft van de muggen!!!!Geen beerput maar gewoon een open riool. Tot op heden is er nog niets gebeurd en ook de milieupolitie komt wel kijken maar doet verder niets. Mooie woorden, zoals gebruikelijk om met je kont op het fluweel te blijven zitten.

 8. Op grond van welke wet of landsverordening ?

 9. Lekker op tijd…..

 10. Laatse wapenfeit Ben Whiteman?

 11. ….nadat het halve eiland al Chikungunya heeft gehad….