MFK-leiderCURAÇAO – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten en (CBCS) vindt de uitlatingen van Gerrit Schotte over betrokkenheid bij een internationale fraudezaak ‘onbegrijpelijk en absurd’. Dat laat de bank via een persbericht weten. Volgens de MFK-leider zou de CBCS geld hebben ontvreemd bij twee Venezolaanse ondernemingen.

In de zaak die Schotte aanhaalde, werd de CBCS beschuldigd van ontvreemding van 72 miljoen dollar.
“De twee Venezolaanse ondernemingen hebben in 2011 beslag laten leggen ten laste van Bank X. NV, een te Curaçao gevestigde bank die onder toezicht van de Centrale Bank stond. Op vordering van Bank X. NV heeft het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao bij kort geding-vonnis van 29 augustus 2011 het beslag opgeheven, omdat, kort gezegd, Bank X. NV op instructies van de twee ondernemingen zelve de transactie had verricht”, aldus de CBCS.

Onbegrijpelijk
Gezien de gerechtelijke uitspraak vindt de bank het dan ook ‘onbegrijpelijk’ dat Schotte stelt dat de CBCS het geld heeft laten verdwijnen. “Weliswaar was Bank X. NV – zoals zovele andere – een onder toezicht van de Centrale Bank staande instelling, maar een betrokkenheid van de Centrale Bank bij de hele affaire was er niet”, meldt de bank. Volgens de organisatie zijn deze uitingen aan hun adres tekenend voor de wijze waarop ze keer op keer in kwaad daglicht worden gesteld. Ze wensen dan ook de aantijgingen te kunnen weerleggen in de Staten.

Lees hier het persbericht van de CBCS:

Reactie Op Beschuldigingen Schotte

6 reacties op “Centrale Bank vindt uitlatingen Schotte absurd”

 1. Weer was ik zo dom een verhaaltje van Schotte te lezen. Gelukkig, als alle verhalen waar zouden zijn, waren er geen verhalen meer.

 2. Laten we dag dat Schotte uit de politiek vertrekt en we ook met zijn allen niet meer zijn salaris en dat van zijn 6 domme bodyguards en die malle privefotograaf hoeven te betalen uitroepen tot nationale feestdag..

  En ter verhoging van de feestvreugde veranderen we de naam Schottegaatweg in Schotteisweg of nog beter Schotteblijftweg.

 3. @Dalnoot

  draai het nu eens orm ipv de bank te vragen iets te doen tegen valse aanklachten.

  waarom als hij het zo goed weet deze GS stapt hij niet naar de rechter en doet aanklacht

  nee deze meneer doet alles via nieuwsberichten, maar daadwerkelijke aanklachten doet hij niet want dat kan hij niet bewijzen.

  weer typisch geval van zwartmakerij. dat doet deze meneer als hij zijn zin niet krijgt.

 4. @Dalnoot Dus voor elke leugen die men over jouw vertelt stap je naar de rechter? Kostbaar middel kwa tijd en geld.

 5. ik heb een vraag als u als CBCS vind dat deze meneer uit zijn boek is gegaan waarom niet naar de rechter gaan?
  ik vind als deze meneer van MFK buiten zijn boek is gegaan en valse beschuldiging uitlaten moet u als een Bank met respect en gewoon naar de rechter niet in de media u gelijk of u vuile was buiten zetten. ik vind dat CBCS moet gewoon nu naar de rechter Klaar

 6. Ikke vind alle uitlatingen van GS absurd…..!!!