• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Toerist CURAÇAO – Het afgelopen jaar zijn er ruim 450 duizend verblijfstoeristen naar Curaçao afgereisd. Dit is een stijging van 3 procent in vergelijking tot 2013. De toeristen verbleven daarnaast ook langer op ons eiland. In totaal heeft de toeristische sector 763,5 miljoen gulden opgeleverd voor de lokale economie.

Dat meldt de Curaçao Tourist Board (CTB).

Regio’s
De meeste toeristen kwamen uit Europa (ruim 186 duizend). Het merendeel van deze groep, 140 duizend toeristen, kwam uit Nederland. Het betreft een stijging van 6 procent. Nederland wordt opgevolgd door Venezuela. Uit het buurland deden maar liefst 98.331 toeristen ons eiland aan. Het aantal verblijfstoeristen uit Noord Amerika en het Caribisch gebied daalde respectievelijk met 8 en 14 procent.

Stijgingen
De vluchten van en naar Canada zorgden voor een stijging van 30 procent. Daarnaast kwam er een recordaantal Duitse toeristen op ons eiland af (ruim 19 duizend).

3 reacties op “Toerisme levert economie 763,5 miljoen gulden op”

 1. @ Sander

  Dit bedrag kan ook verdubbelen als mensen zoals jij ophouden met dat eeuwige geklaag en betweterigheid. Leuk dat je altijd de wijsneus wilt uithangen maar ik zie je niet echt actief bijdragen aan verbetering op het eiland. Of wel soms? Ga jij de politiek in om een grote schoonmaak te houden? ……..dacht ‘t niet! Dus klaag dan niet zo, pessimist.

  Korsou pabien!! Gelukkig is er ook goed nieuws voor het eiland. Hopelijk kunnen we dit resultaat blijven verbeteren. Proficiat en op naar vooruitgang.

 2. Dit bedrag zou kunnen verdubbelen, als die schandalige stink fabriek sluit.
  Dan kan Greentown met met een grote groep investeerders en zakenmensen daar iets moois bouwen.
  Dan kan het toerisme verdubbelen……
  meer werkgelegenheid, schoon milieu, meer inkomsten voor de overhied.
  kortom een win/win situatie.
  maar onze corruptici willen geld zien en de PDVSA blijven hun portemonnee spekken.
  dus de corruptici hebben er geen belang bij….

 3. Van harte gefeliciteerd mijn lieve Curacao. En uit het diepst van mijn hart hoop ik dat het binnengekomen geld op een eerlijke beschaafde manier wordt gebruikt. Ach wat, het is net als vers vlees die voor hongerige leeuwen en leeuwinnen wordt gegooid. Het volk zal er heus geen gebruik van maken. Maar ik hoop ook dat de overheid/regering aan hun zal denken. Want onder normale/ideale omstandigheden, als het goed is, is het toerisme een regeling waar alle partijen beter van worden. En vooral de bevolking. De burger moet ook constant op de hoogte hiervan gehouden worden. En niet te vergeten dat het internationale toerisme een effectieve manier is om vreemde valuta binnen te krijgen. De meeste landen hebben vreemde valuta nodig om goederen en diensten te betalen die ze moeten importeren. Zo ook Curacao. Het internationale toerisme is de grootste inbrenger van deviezen en een belangrijke factor op de betalingsbalans van ons eiland. Het is de grootste groei-industrie. Het toerisme hedendaags stelt velen in staat iets van verre bestemmingen te proeven. Europa-Curacao bijvoorbeeld. Met één woord kunnen wij dus zeggen dat het toerisme een “positieve” invloed heeft op Curacao. Tja, wat zien we dus?? NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN. Ook voor Curacao. Nogmaals, masha pabien, y tene duru.