ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker uit zich vandaag over zijn veiligheidsgevoel.

Iedereen weet dat als je op Curaçao je kritisch uitlaat, je bloot zal staan aan (anonieme) bedreigingen, telefoontjes midden in de nacht met de meest rare verwensingen die meestal met je moeder te maken hebben, of anonieme briefjes die ze achterlaten of in je brievenbus of op je motor. Ik ben daar allang aan gewend.

Ik heb als voorzorgsmaatregel beveiligingscamera’s geïnstalleerd en andere maatregelen getroffen en tóch komen ze binnen en jatten mijn dure trap uit mijn tuin. Of ik naar de politie ga om een klacht in te dienen? Ik denk dat ik eerder klaar ben met een Bijbel uit te lezen dan een klacht in te dienen, want die jongens zijn niet zo happig om een klacht op te nemen. De goeden natuurlijk niet nagesproken!

Dus zal ik wat anders moeten bedenken om die jojo’s af te schrikken zonder dat het mij geld kost.

Ik zag van de week een foto die iemand had genomen van de voorkant van een huis ergens in Mahaai, waar ze boven bij de ingang een klein hakenkruis hadden geschilderd, niet wetende dat het hakenkruis eigenlijk een van de heiligste symbolen is in Hindoeïsme. Maar ja, als je alleen maar boulevard- en redublaadjes leest weet je dat ook niet.

Misschien hebben ze dat ook gedaan om de boeven af te schrikken, ik weet het niet. Kijk je kunt het de mensen niet kwalijk nemen dat ze zichzelf gaan beschermen want al die loze kreten van onze parmantige minister van Justitie van ‘Ta Basta Awor’ en ‘Fasten Your Seatbelt’ hebben duidelijk niet geholpen, want schijnbaar, volgens hun eigen cijfers worden er bijvoorbeeld rond de 460 auto’s per jaar hier gestolen en vinden ze rond de 200 terug, dus als je het goed bekijkt wordt er per jaar de hele vloot van Hertz (200 auto’s) gestolen en nooit meer terug gevonden!

Ondanks alle koninkrijkjes in het politiekorps zoals de fietspolitie, niet te vergeten het privé politiekorps Politur, wat de joke van het jaar is gebleken, zijn overvallen met dodelijk afloop schering en inslag. We kunnen niet eens onze eigen gevangenen meer bewaken en roepen de hulp in van diezelfde Nederlanders die wij het liefst in bodybags met UPS naar Holland terug willen sturen en dan durven we nog ‘Nos Mes Por’ te schreeuwen.

Dus bij nader inzien heb ik maar besloten alle camera’s weg te halen, mijn bouviers als drugshonden aan dat andere privé politiekorps op het vliegveld te verkopen en daarvoor in plaats een Palestijnse vlag en een ISIS -vlag buiten te hangen, want dan weet ik zeker dat ik door de RST en de binnenlandse veiligheidsdienst (ander privé business van onze vriend Gerrit) en de politie 24/7 in de gaten gehouden zal worden en komt er gegarandeerd niemand meer binnen of rijdt twee keer langs zonder dat ze gestopt en ondervraagd zullen worden.

In tijd van nood wordt de mens creatief geloof me! Ik blijf lachen op deze klip want ik weet gegarandeerd dat ik weer bedreigd zal worden of dat de kans groot is dat ik vier keer per dag gestopt zal worden om mijn papieren te controleren of klem gereden zal worden door een geblindeerde SUV en dat allemaal omdat ze mijn dure trap gestolen hebben!

1 reactie op “Ingezonden: Of ik mij veilig voel?”

  1. Het is zo , dat als iemand zichtzelf hoogwaardig voel en gedragen ook zo .Dan is een grootte kans dan degene die laagwaardig zijn beginnen hem aan te vallen . Aanpassen met de Cultuur beteken leven net als die Cultuur . Zelf de Koninklijke Familie dragen gewoon normalen kleden net als een normalen mensen ,dus ze dragen geen duurste kleding en ook goud juwelen als ze op Antillen moeten bezoeken of andere landen