• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  AqualectraCURAÇAO – De staking van werknemers van Aqualectra zorgde gisteren voor stroomuitval in verschillende wijken. De directeur van het Nutsbedrijf, Darick Jonis, spande door de staking van zijn personeel met succes een kort geding aan. De rechter oordeelde dat het personeel weer aan het werk moet.

  De komende week gaan de vakbond SEU en Aqualectra om de tafel zitten. Dit om een akkoord te bereiken over de arbeidsvoorwaarden.

  6 reacties op “Grootschalige stroomuitval door staking Aqualectra”

  1. Opdoeken dit achterlijke bedrijf en eindelijk een wèl capabel bedrijf het over laten nemen. Met één directeur met een wel normaal salaris. Slechter kan alles er nooit op worden …………
   Trouwens hoeveel mensen zijn al ziek geworden door het niet op de juiste temperatuur bewaren van voedsel in de koelkast??

  2. Personen die met opzet de electriciteitsvoorziening uitschakelen behoren direct ontslagen te worden!!!
   Op die manier wordt er al flink bespaart op personeelskosten.

  3. Iemand schreef hier op dit forum dat bij de zgn duurdere wijken het stroom nooit uitvalt. Nou ik heb nieuws deze week alleen al 4 keer! Waarvan ook 2 x op een dag. De directie van aquaelectra woont hier zeker??

  4. As Edgar stated before, the machines are not their property, even though the workers think they are. But my question is, yesterday they were selectively schedule outages over the entire island, but what i want to know is why certain section where never in the dark or had any loss of power?? Is there a layout of what areas have been without electricity and which are not?? Hmm, I wonder why those section still had electricity during the selective outages???

  5. Men mag best staken, doch de machines en het product van Aqualectra zijn niet van de werknemers. De gemeenschap betaalt hun salaris en de schade die deze raddraaiers veroorzaken voor veel bedrijven betalen deze overbetaalde nietsnutten niet.

   Een bedrijf met 60 % arbeidskosten (i.p.v. maximaal 30 %), wat dan nog steeds 80 % van het werk uitbesteed aan andere bedrijven, moet hard ingrijpen. En ja, dat is jammer voor sommige werknemers, die komen op straat te staan, maar het belang van een enkeling weegt niet op tegen het belang van de gemeenschap.
   Decennialang is Aqualectra gebruikt (net als destijds ALM) om vrienden en familie aan een baan te helpen. Werken was niet nodig, gewoon op de loonlijst staan en een immens salaris ontvangen, daar ging het om.
   Het besef moet komen dat er een prestatie moet worden geleverd voor het salaris, er staan hier op het eiland geen bomen met briefjes van 100 als bladeren.

   Daar het werk momenteel reeds wordt uitbesteed is mijn inschatting dat, met een goede reorganisatie minimaal 50 % van de huidige werknemers naar huis kan. Vervolgens gooien we alle incapabele managers er ook uit en zelfs dan is de stroom voorziening beter gewaarborgd dan wat we nu hebben.
   Torenhoge tarieven en nog altijd lees ik al te vaak dat er veel achterstallig onderhoud aan de productie units is. Hoe is dat mogelijk ??????
   Degene die daarvoor verantwoordelijk is had allang op straat moeten staan, zodat er iemand met daadkracht en kennis zijn functie kan vervullen.
   Met oud en nieuw geen stand by power hebben ?Het personeel had kennelijk allemaal vrij gekregen ! Hoe verzinnen we het ?
   Maar hier op Curacao doen we alsof het de gewoonste zaak van de wereld is en ja, dat het zelfs onmogelijk is om te anticiperen.
   Wanneer wordt er nu eens ingegrepen bij deze club ?

   P.S. Waar kan ik mijn bedrijfsschade van de afgelopen weken vergoed krijgen ?

  6. Dit is ronduit a-sociaal,. gewoon zomaar gaan staken (ook al heeft het een voor geschiedenis) en dan zorgen dat een bedrijf toch sowieso al een twijfelachtige betrouwbaarheid heeft wat hun service dienstverlening betreft nog slechter wordt.

   Echt weer een typische ikke ikke ikke en de rest kan stikken mentaliteit.

   BERGUENSA!