• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Foto Rijksoverheid: Ivo OpsteltenCURAÇAO – De justitiële samenwerking tussen Nederland, Aruba, Sint Maarten en Curaçao krijgt een meer structureel karakter. Dat is de conclusie van het Justitieel Vierlanden Overleg (JVO) volgens ministers van Justitie van de vier landen: Ivo Opstelten (Nederland), Arthur Dowers (Aruba), Dennis Richardson (Sint Maarten) en Nelson Navarro.

  Navarro: “Tot nu toe hebben we incidenteel om hulp gevraagd en het wordt tijd dat we die hulp structureel inbedden, met aandacht voor de specifieke problematiek per land. Op Curaçao moeten we voorkomen dat het nog verder uit de hand loopt”, zo schrijft Caribisch Netwerk.

  Standaardprocedure
  De landen hebben elkaars specifieke problematiek onderschreven, zegt Opstelten. Aan de hand daarvan ontwerpen de landen nu een standaardprocedure voor samenwerking op gebied van rechtshandhaving.

  Nederlandse hulp
  Curaçao heeft behoefte aan hulp bij forensisch onderzoek en financiële rechercheurs. Sint Maarten hoopt op samenwerking bij georganiseerde criminaliteit en personeelstrainingen voor politieagenten en gevangenisbewaarders.

  Zelf verantwoordelijk
  Opstelten benadrukt dat het plan eerst nog uitgewerkt moet worden. “Het is ook niet één partij die alles biedt. Het is een plan van ons vieren en ieder land is zelf verantwoordelijk”, zegt de bewindsman. Nederland zal volgens Opstelten niet een meer leidende rol innemen.

  Vervolg
  De ministers willen 1 maart een conceptplan klaar hebben met voorstellen voor samenwerking. Op het volgende JVO, op 10 juni in Sint Maarten, wordt het plan definitief.

  1 reactie op “Justitiële samenwerking moet structureel worden”

  1. Maar …….ik dacht dat Navarro al een alomvattend, strikt non-tolerant, Peking Duck militair geleest, Chinees gesponsord plan klaar had met facial feature ID camera’s overal en de gebruikelijke geluiddichte, airco comfy, crack patrouilleteams [bo no sa kon sirbi, awo ta ken bo ke proteha ?]. Nu wil hij ook nog structurele bijstand van zo’n Law & Order-adept van Onveiligheid en Repressie die meent dat iedere digitale burger verdachte is, tenzij hij eigenhandig het tegendeel kan aantonen.
   Zijn briljante plan zullen de NAPB (en de andere 2, twee!! bonden) uit lijfsbehoud van tafel torpederen : de gehele hermandad naar sportschool te sturen, zodat zij op tijd kunnen kwalificeren voor hun maandelijkse Coopertest (met hindernissen) LOL.