• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Maison-de-la-PresseCURAÇAO – In Frans Sint Maarten wordt reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe editie van het satirische weekblad Charlie Hebdo, zo schrijft Caribisch Netwerk. Het blad is vandaag in een oplage van drie miljoen exemplaren van de persen is gerold.

  Hoezeer de Fransen zijn verknocht met de tragedie van vorige week en hun recht op vrije meningsuiting, moge blijken uit het feit dat Maison de la Presse – een kleine boekwinkel tegenover het kerkhof in Marigot – bijna duizend exemplaren van Charlie Hebdo heeft besteld. Ze zijn er vanaf morgen te koop. Ter vergelijking: Nederland importeert Betapress slechts 500 exemplaren.

  Lauw
  Aan de Nederlandse kant van het eiland is de reactie op de terroristische aanslag van vorige week lauw geweest. Minister-president Marcel Gumbs heeft geen publieke verklaring uitgegeven om de aanslag te veroordelen en het recht op vrije meningsuiting in een democratische samenleving aan te merken.

  Correspondentie
  In plaats daarvan liet Gumbs’ perssecretaris weten dat de minister-president adhesiebetuigingen had verstuurd aan onder meer de president van de Collectivité Aline Hanson en aan hoge functionarissen in Frankrijk. Over de inhoud van deze correspondentie is geen enkele mededeling gedaan.

  Halfstok
  Aan de Frans-Nederlandse grens in zowel Belvedere als Bellevue hing the Franse vlag drie dagen halfstok na de aanslag, maar de Nederlandse en Sint Maartense vlag bleven gewoon in top. Ook bij het regeringsgebouw, het politiebureau en de universiteit wapperden de vlaggen zoals normaal door. Vragen om uitleg over deze opstelling werden door het kabinet van Gumbs niet beantwoord.

  www.versgeperst.com