• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

10923636_629382540517707_404495903938176294_oCURAÇAO – De militaire bijstand bij de SDKK-gevangenis in Koraal Specht is afgerond. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Meer dan 100 militairen bewaakten de instelling. Dit om een mogelijke gevangenisuitbraak te voorkomen.  Tijdens een grondige doorzoeking van de gevangenis bleek een deel van de tralies van twee cellen te zijn doorgezaagd.

Ook werden er mobiele telefoons, drugs en zelfgemaakte wapens aangetroffen.

Road blocks
De aanwijzingen dat meerdere gevangenen rond de kerstperiode en het begin van het nieuwe jaar wilden ontsnappen, leidde tot extra paraatheid. Het terrein is de afgelopen periode hermetisch afgesloten door waarnemingsposten en road blocks.

Tevreden
Compagniescommandant ritmeester Mike Snoek is tevreden over het verloop van de inzet. “Door de zwaar beveiligde en steeds verder uitgebouwde opstellingen en waarnemingsposten lukte het ons met de autoriteiten de dreiging te verminderen. Door verkenningspatrouilles en direct reageren op verdachte situaties, smoorden we elke potentiële dreiging in de kiem. De inzet verliep door de professionele inspanningen van iedereen goed”, aldus Snoek. De militaire bijstand heeft twintig dagen geduurd.

Foto: John van der Tol

3 reacties op “Militaire bijstand SDKK-gevangenis afgerond”

  1. Curasausenaar, daarin zit de echte zwakte niet. Wat denk je dat er allemaal aan artikelen de gevangenis in gesmokkeld wordt en wat het niveau van het personeel is, als er al voldoende menskracht is?

  2. Militaire bijstand ??? volgens mij moet dat veranderen naar gemoderniseerde opleiding voor bewakers , sociaalwerkers hele troep binnen . Iemand zit 9 jaar vast , mogelijkheid voor EB dit jaar , nu zeggen ze het is toch niet mogelijk dat je al die jaren zit zonder niks te hebben gedaan .Heb 2 vragen 1: wie stelt de regels voor kleding bezoekuren ?
    2: hoe is het mogelijk dat je een overheidinstantie belt van 8am tot 4pm en niemand neemt op . Vrijdag moet je niet in je hoofd halen om te bellen >>>>>HAPPY HOUR

  3. Een simpel oplossing : Moderniseren , verwijderen de tralies en bouwen stenen in hun plaats ,haalt de traliesdeuren ook weg en plaats de moderne gevangenisceldeuren in hun plaats , Want doordat het is alleen maar één Gevangenis op Curaçao verstoppen de Rechters alle soorten niveau van criminaliteiten samen in die Gevangenis , Dus het is tijd om de te Moderniseren in plaats van in de spanning werken !!