• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

taxiCURAÇAO – De politie gaat strenger optreden tegen illegale taxi’s. De onrust in de taxiwereld leidde vorige maand tot protest. Taxichauffeurs voerden toen actie bij Forti omdat volgens hen iedereen tegenwoordig ritten aanbiedt. Dit terwijl ze vaak niet over een taxivergunning beschikken.

Door de oneerlijke concurrentie blijven er minder ritten over voor de taxichauffeurs. De broodwinning van de chauffeurs zou hierdoor in gevaar zijn.

6 reacties op “Politie gaat illegale taxi’s aanpakken”

 1. De legale taxis berekenen iditote tarieven, rijden in smerige auto’s en de chauffeurs zijn onbeleefd en spreken alleen Papiamentu.

  Het is echt een schande dat zij de first impression van een tourist op dit eiland zijn,

 2. Ik ga liever lopen dan dat ik een taxi neem.

 3. Raar he met die abnormaal hoge prijzen die er gerekend worden.
  Tijd dat er in iedere taxi een meter komt, en dat daarin vaste tarieven worden gehanteerd, zodat de klant weet waar hij of zij aan toe is.
  In plaats van hoe meer passagiers hoe hoger de prijs.

 4. Is de aandacht toch weer mooi van de invoering van taximeters afgeleid.

 5. Ze hebben het volledig aan zichzelf te danken!. Ongeïnteresseerd, onbeschoft, afgetrapte taxi’s met kapotte Airco. Een Hagedis heeft hier nog meer kennis van de wegen en dan 50 dollar vragen voor een ritje van 10 minuten terwijl je zelf de chauffeur moet uitleggen hoe hij naar de wijk Jongbloed moet rijden. Waarom denk je dat geen toerist in een taxi stapt?

  Als er geen vaste tarieven met geijkte taxi-meters, taxi keurmerk en voorwaarden aan uiterlijk en comfort gesteld worden is het een kansloze actie. Als ik een taxi nodig heb? Dan doe ik zoals iedereen. Ik vraag het aan vrienden en bekenden om mij op te halen vanaf de luchthaven.

 6. Wat er momenteel gaande is hebben de taxichauffeurs aan zichzelf te danken. Brengen exorbitante ritprijzen in rekening. Raar dat zij dat nu pas opmerken. Het besef echter, deden ze allang. Overal waar men te maken krijgt met woekerprijzen wordt het illegaliteit gevoed, in dit geval de taxichauffeurs. Het is te hopen dat de overheid ook oren heeft naar de klachten van toeristen en bezoekers die klagen onder het juk van het vergunning beleid en beleidsregels, die taxichauffeurs aan hun laars lappen.