larmonie3CURAÇAO – Volgens informatie in handen van Radio Hoyer 2 zijn er werkgevers die niet van plan zijn om het verhoogde minimumloon te betalen. Minister Ruthmilda Larmonie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) heeft hier niets van vernomen. “Maar als we die signalen ontvangen, zullen we zeker controle gaan verrichten.”

Het minimumloon werd met ingang van 1 januari 2015 verhoogd naar 8,15 gulden per uur, een stijging van 22 cent. “De salarissen worden eind van deze maand uitbetaald en aan de hand van controles zullen we samen met de werkgevers gaan kijken welke sanctie we kunnen opleggen”, aldus Larmonie

Ruthmilda Larmonie sprak met Rick Hart over het minimumloon.

3 reacties op “Sancties als hoger minimumloon niet wordt uitbetaald”

  1. Sancties hebben op Curacao geen betekenis.

    Verkeersboetes neem je lachend in ontvangst want ze worden toch nooit geincasseerd.
    Criminlen lachen rechters uit omdat opgelegde gevangenisstraffen ook nooit worden uitgevoerd (Brian Mariano!).

  2. In deze modern tijd is er een hevig handelarencompetitie omdat ze zijn in een commerciële oorlog . Dus net als vroeger en volgens mijn ervaring is afschrappen Minimumloon en laten de werkgever volgens je prestatie betalen . Uitzicht : een afgestudeerd komt binnen en eisen een aangepaste loon maar hij/zij presteert niet Maar hij /zij worden wel betaald volgens zijn niveau .Dus laten niveau maar vallen en betalen volgens prestatie .Met een andere woord laten diegene die wil werken aan de slag gaan en diegene die niet wil werken thuis sturen en zo gaan de economie wel vooruit .

  3. Minimum loon: eigenlijk wil je werkgever je minder betalen maar mag dit niet…..