• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  emanuel-yorkCURAÇAO – De 48-jarige Emanuel York is woensdag veroordeeld voor verkrachting van twee jongens van vijftien en zeventien jaar oud. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gerecht van Sint Maarten noemde York tijdens de uitspraak een ‘digitale kinderlokker’.

  Hij krijgt een jaar minder dan officier van Justitie Maarten Noordzij in december eiste.

  Basketbalcoach
  York deed zich voor als een basketbalcoach die op zoek was naar spelers voor een team dat een trip naar de Verenigde Staten zou gaan maken. Hij benaderde zijn slachtoffers via Facebook. Zodra het contact was gelegd, nodigde hij de jongens uit voor privé-trainingen op afgelegen plekken.

  Verkrachtingen
  De trainingen ontaardden echter in brute verkrachtingen waarbij York zijn lichamelijk en geestelijk overwicht gebruikte om zijn slachtoffers te intimideren. De man verkrachtte zijn eerste slachtoffer herhaaldelijk tussen 1 augustus 2013 en 11 februari 2014. Toen hier een eind aan kwam omdat het slachtoffer zijn ouders inlichtte, ging York op zoek naar een nieuwe jongen. Dit slachtoffer verkrachtte hij op 2 april vorig jaar.

  ‘Levensstijl’
  Toen de broer van zijn eerste slachtoffer er bij de verkrachter op aandrong de jongen met rust te laten zei York: “dit is mijn levensstijl. Ik doe wat ik moet doen. Er is niets verkeerd aan om homoseksueel te zijn.”

  Chantage
  De rechtbank oordeelde dat York de zeventienjarige had gechanteerd en geterroriseerd en dat hij een langdurige bedreigende en intimiderende situatie had geschapen waarbij de jongen zich niet vrij kon voelen zijn verkrachter te weerstaan.

  www.versgeperst.com