• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van Volksgezondheid, Milieu en NatuurCURAÇAO – Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Natuur en Milieu ontkent dat zijn ministerie traag heeft gereageerd op de uitbraak van chikungunya. Dat zegt hij in antwoord op vragen hierover tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad, zo meldt Radio Hoyer 2.

“Het gedrag van chikungunya in het hele Caribisch gebied is hetzelfde. Je ziet geen verschil in andere landen. Als overheid kunnen we veel meer doen, maar het kan niet zo zijn dat je diensten kapot maakt en als tovenaar van de ene op de andere dag optimaliseert.” Volgens Whiteman heeft hij al eerder aangegeven bij zijn aantreden veel lijken in de kast te hebben gevonden.

Eigen verantwoordelijkheid
Burgers dienen volgens Whiteman ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Daar heeft hij volgens eigen zeggen al lang voor zijn aantreden op gewezen.

Whiteman legt in gesprek met Rick Hart uit waarom chikungunya ook op ons eiland is uitgebroken.

7 reacties op “Whiteman: Niet traag gereageerd op chikungunya”

 1. Hij heeft op z’n minst de schijn tegen http://www.telegraaf.nl/e/23552491

 2. Voor wat betreft minister Ben Whitman en Ivar Asjes hebben zij op tijd ingegrepen. Dus GGD was bezig?????? De cijfers geven echter een heel ander beeld dan dat er niet traag gereageerd zou zijn. Dit is eén grote leugen, maar van onze ministers zijn we niet anders gewend!! Kabinet Asjes is alleen bezig hun Eigen zakken te vullen. Niet is op dit moment belangrijk maar hun eigen hagy regelen.
  Reizen dat kunnen zij goed. Vooral die PS man Ivar Asjes. Weg met Kabinet Asjes. Heb nooit zo’n Psychopathy als Ivar Asjes gezien. Iedereen praat erover maar niemand doet iets!!!!! Hij is een ziek person!!! Hij slaapt met de duivel en eet met de duivel!!
  Zijn Kabinet is op de hoogte van zijn doen en laten. Zijn veranderende karakter, duivels gedoe maar Nos hendenan tin miedu di diabel.

  Maar zijn dagen zijn geteld.

 3. Een patent middel tegen allerlei virussen is een hoge dosis vitamine C. Google maar eens op vitamine c en antivirus.

 4. Wat hadt hij verwacht, op curacao ligt overal oude autobanden ,flessen ,blikken en potten en oude auto,s ga zo maardoor het lijkop africa wel,ik voorspel het wordt nog erger,begin met een grote schoonmaak en een milieuwet

 5. Nou in April 2014 zijn alle landen in het Caribisch gebied op de hoogte gesteld van de uitbraak in Sint Maarten (200 gevallen) en TOEN! had er moeten worden ingegrepen.
  Als je vanuit Frankrijk reist liggen er al vele maanden duidelijke flyers over Chikungunya ….
  Dat het tot December moet duren en dan ook nog wel door de Telegraaf over bericht wordt getuigd van zeer onverstandige PR… Een soort struisvogel politiek??
  Gewoon je hoofd in het zand steken en dan waait het wel weer over …….
  Zorg je goed voor je burgers als zelfstandig land….

 6. Tot zover ik daarvan kennis heb zijn virussen niet met medische middelen te bestrijden.
  Met andere woorden, van medici, bij besmetting door een virus moet men uitzieken.
  Je weerstand moet er tegen strijden. Ben je te zwak, ga je eraan ten onder.
  Bij bacteriële infecties past men antibiotica toe maar is, zelfs dat, niet aan te raden aangezien de bacteriën bij teveel toepassing hiervan resistent worden.
  Raar maar waar.
  Waarom laten wij vaak beer- en zinkputten onbedekt?
  Waarom zijn er vele plassen zoet water (broedplaatsen muggen?
  Waarom zijn er overal autobanden die men achteloos achter laat c.q. zich daarvan ontdoet?
  Waarom wordt er, door zij om wie het gaat, niet ervoor gezorgd dat waterbekken, wateropslagplaatsen, drums c.q. watertonnen afgedekt zijn/worden?
  De mens is reactief. Men beschuldigd liever de broek van het te krap zijn en niet zichzelf van het te dik te zijn geworden. Spil ban dil. De spiegel laat zien hoe men in de werkelijkheid eruit ziet, maar wordt beschuldigd vals te zijn. Rijden door rood, maar wordt boos op de verbaliserende agenten. Weet wanneer de nummerplatenbelasting, autoverzekering etc. betaald moet zijn (betaalt niet tijdig) wordt boos bij het verbaliseren, maar verzuimt zich voor te bereiden daaraan te voldoen. Mester tene kuenta ku tempu di Pasku, tempu di karnaval, duna mi un piet, no? Tira un luna ariba, no?

  Naast dit alles wordt er tegenwoordig bij de veeteelt, in te ruime mate, wat niet meer mag bij allerlei vee ziekte uitbraken antibiotica toegepast.
  Men ontruimd liever dan te trachten te genezen; de mens krijgt er teveel van binnen bij het consumeren.
  Smaakmakers, zit overal in. Zie hiervoor alle producten die te koop zijn in supermarkten en zo door.
  Overal zit zout in of op, overal zit suiker in of op. Zonder zout en of suiker is men gauw geneigd te zeggen,:” Smakeloos, zouteloos, dit smaakt van geen kant, smaakt nergens naar”.
  Petje af voor de eethuizen die, het op smaak brengen van een maaltijd, over laten aan de klant en niet overal zout in doet.
  Naar aanleiding van dit laatste is bloeddruk verlagende medicijn het meest uitgeschreven c.q. toegepaste geneesmiddel.
  Wij met onze (terechte?) klachten altijd.

 7. Voor het aantreden van Whiteman was er nooit sprake van een grote chikungunya uitbraak. Dus het verhaal van de “lijken in de kast” is, een om maar even in deze trend te blijven, een dooddoener.
  De cijfers geven echter een heel ander beeld dan dat er niet traag gereageerd zou zijn.
  Eén grote leugen, maar van onze ministers zijn we niet anders gewend!!