• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nelson NavarroCURAÇAO – Minister Nelson Navarro van Justitie wil het overgewicht bij politieagenten aanpakken. Dit door de kosten voor een sportschoollidmaatschap aan te bieden op kosten van de overheid. Op deze manier hoopt hij het aantal te dikke agenten op Curaçao terug te dringen.

Het ministerie van Justitie zal binnenkort deze mogelijkheid aanbieden aan het korps.

12 reacties op “Aanpak overgewicht agenten”

 1. Ok now it is “the overweight of our Police Force” but what happened to the internal investigation of sorting out the corrupted cops from the “Good Ones”? I agree with the other comments: need to prioritize your functions.
  However, KUDOs to your proposal of having certain people arm themselves for their and employees protection. The follow up is to have them and the guns registered, trained, ballistics done, screened yearly with updated courses, etc. However it is a good start for the most neighborhoods where the crimes occur; but eventually they have to be expanded, because crime does not stays in one location.

 2. @edgar, Non-actief?????? Wat dacht je van ontslag. Non-actief betekent op Curacao dat je veel voor weinig inspanning gaat krijgen. Dus thuis zitten en geld vangen.

 3. Bewegen en sporten is goed voor je lijf , bloedsomloop-hartfunctie-spierweefsel etc etc-,
  maar heeft nauwelijks invloed op je gewicht. Daar geldt het aloude : elk pondje gaat door je mondje! Dus alleen door je eetgewoonte radicaal aan te passen zul je overtollige kilo’s kunnen kwijtraken. Kortom heer Navarro: foutieve aanpak..
  ps zoek maar eens op internet wat voor fysieke inspanningen je moet leveren om de calorieën van bijvoorbeeld èèn hamburger te verbranden. Als je dus door te sporten wilt afvallen resteert er weinig tijd meer om te werken……..

 4. Ach ja, en de hele familie maar sporten behalve onze pafferige wetsdienaars, ik zie het helemaal voor mij!

  Ben het helemaal met Edgar eens, functie eisen aanscherpen en handhaven!!

 5. In veel landen dienen agenten elke 6 maanden een fitnes test te ondergaan en als je de test faalt dan kan je een andere baan zoeken.. Ooit eens een hele dikke agent gezien in Nederland?

 6. En weer ‘zorgt’ de overheid er voor en is er te weinig sprake van eigen verantwoordelijkheid.
  Je ziet maar hoe je afvalt op eigen kosten en anders op non-actief met korting op het salaris.
  Bovendien, minder eten is goedkoper dan veel eten.

 7. Nelson Nelson, je was en bent een hartstikke leuke kerel. Ik heb respect voor jou, zo ook had ik voor je oudere broer Leslie. (Q.E.P.D.). Maar Nelson, heb je echt niets anders te doen met je kostbare tijd man? Verveel je jezelf? Hoe moet ik dat bezien? Zoiets doe je toch niet kerel? Kijk, dikke mensen weten niet wanneer zij honger hebben, en wanneer zij genoeg hebben. Dit is geen bewijs dat ze te veel eten, maar soms kan de oorzaak gelegen zijn in een onjuiste functionering van het centrum dat het honger- en verzadigingsgevoel regelt. Iets dat ik persoonlijk niet zo gauw ervaar bij Curaçaoënaars. Daarnaast Nelson, zijn er ook psychische factoren die een rol (kunnen) spelen. Zoals druk, frustraties, teleurstellingen, verveling, eenzaamheid of eenvoudig ledigheid kunnen er de oorzaak van zijn dat iemand meer eet dan goed voor hem/haar is. Eten is bovendien een aangename bezigheid, en vooral dikke mensen kunnen er buitengewoon van genieten, vooral Curaoënaars. Eten is bovendien een aangename bezigheid. Alleen de “aanblik”, de “reuk”, en de “smaak” van ons Curaçaose voedsel maakt iemand oncontroleerbaar, het heeft enorme invloed op ons. Curacaoënaars eten zelfs middernacht als het moet. (TRUK DI PAN). Ze staan geduldig in de rij wachtend op hun beurt. Zoals een Dominicaans salsa lied zegt: BARIQUITA LLENA, CORAZÓN CONTENTO. Een Curacaoënaar zegt altijd; MI TA MURI BARICA JEN. Aiaiaiai. Warda bo curpa swa. En nu komt onze Dr. Prof. Mr. Drs. Onze Weledelgestrenge. Doctor etc.etc. Nelson aan andere Curaçaoënaars (trouwens, hij is ook Curacaoënaar hoor) vertellen dat zij moeten afvallen en een sportschoollidmaatschap aanvaarden. Het is een belediging voor hem. Nelson, na twee weken sporten zegt de Curacaose politie agent: ay no, e cos aki no ta pami, e ta cansami swa. Mi tin otro cos pa haci. Hahahaha. Nee Nelson, wij zijn gastronomen, lekkerbekken die graag veel en lekker eten. En vergeet niet dat het werk van een politie agent veeleisend is. Stel je voor Nelson, na een zware ochtenddienst van zeven uur ‘s morgens tot drie uur ‘s middags komt de man (agent) vermoeid en hongerig thuis, en krijgt hij een sandwich met kaas en eentje met ham voorgeschoteld omdat hij te dik is. Het huis zal te klein zijn. Hij zal het uitschreeuwen: MUHE, TA LOKO BO TA. TRAHA DURU ANTO BIN CAS BIN COME PAN CU KEESJI???? NO NO, MI NO TA COME E COS EY. DUNAMI CUMINDA DRECHI PA MI COME. No way Nelson, leuk geprobeerd, maar dit is kolder. Een tip; misschien onder HYPNOSE of YOGA laten afvallen???????????????

 8. Laat ze een half jaartje met mij mee lopen

 9. Er is een hele simpele manier om dit aan te pakken. Er bestaan functie eisen voor de politie, dus begin met die na te leven. Geef iedere agent 3 maanden de tijd om te voldoen aan de functie eisen en wanneer die daar dan niet aan voldoet gaat hij / zij op non-actief.
  Dit klinkt hard en oneerlijk, doch is binnen defensie een hele normale procedure.

 10. Volgens mij kost een rondje zoutpannen Jan Thiel niets hoor.. en zolang agenten bij KFC blijven eten zal er weinig veranderen.

 11. Nou meneer Navarro, u bent wel erg goedgelovig. Of zit er meer in de overeenkomst die met deze dikke agenten wordt aangegaan. Als we dit gaan doen, dan moet het ook wel goed aangepakt worden. Krijgen ze een personal coach die de lichamelijke inspanning begeleid, een psycholoog die ze begeleid en ondersteunt op dit zware traject en een geode diëtiste voor de juiste voedingsadvies. en denkt u ook aan elk pondje gaat door het mondje. Van deze begeleiders ontvangt u periodiekelijk een rapportage over de voortgang. JA je moet wel op de hoogte blijven of de investeringen ook iets gaat opleveren. O ja vergeet niet dat ze moeten akkoord gaan met een blijvend resultaat contractje.

 12. Weer een rekening die de belastingbetaler mag betalen…..

  >>> voor de dikke ongezonde politie agenten…. die junk food /truki pan enz eten continu…..

  GEWELDIG PLAN…… hahaha NOT