• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  brian de raadCURAÇAO – De 23-jarige Brian de Raad uit Wassenaar heeft zijn celstraf toch geaccepteerd. Dat meldt Omroepwest. De Raad en zijn advocaat dienden oktober vorig jaar een herzieningsverzoek in. Dit nadat hij werd veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf wegens drugssmokkel van Curaçao naar Düsseldorf.

  De Wassenaarder werd in juni aangehouden op de luchthaven van Düsseldorf met 40 bolletjes cocaïne in zijn lichaam. Tijdens een controle liep hij tegen de lamp. Zelf verklaarde hij onder dwang bolletjes te hebben geslikt wegens openstaande drugsschulden. Waarom De Raad en zijn advocaat het verzoek tot herziening hebben ingetrokken, is niet bekend.

  4 reacties op “Brian de Raad trekt verzoek tot herziening in”

  1. Dit soort drugsmokkel is een slachtofferlose overtreding, De ‘war on drugs’ werkt niet en kost veel geld en polite/justie inspanning die beter gebruikt kan worden voor misdaad te betrijden die wel slachtoffers eisen.
   Drugsgebruik is als alcoholgebruik, je kunt beiden misbruiken ten koste van je eigen gezondheid. Waarom het één verbieden en het ander niet?
   Waarom heeft de overheid het recht om mij te verbieden bepaalde stoffen te slikken?
   Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Als iemand dit gebruikt en thuis ligt te chillen is er niets aan de hand.

  2. Ik ben t eens met Advocaat dat zo’n sujet als Dos Santos een lachertje van een straf krijgt opgelegd, zeker in vergelijking met de Haitiaan die een Nls stel dood reedt (later dan DS en sneller en straffer berecht. Maar ja, geen neefje van he?). Daarnaast werd er enkele weken naarstig gezocht naar Brian. Dat hij uiteindelijk al enkele dagen daar niet weken in gevangenschap in DL zat voor drugssmokkel daar gelaten. Als hij idd onder dwang een “mule” was, met gevaar voor eigen leven, is zwaar kut (bij gebrek aan andere bewoording). Of hij en zijn advocaat dit duidelijk hebben kunnen maken is een ander verhaal. Misschien speelt er een ‘klik’ ivm zijn schuld acceptering.

  3. Hij had beter al op Curacao gepakt kunnen worden, dan krijg je weliswaar ook celstraf maar die hoef je niet uit te zitten.

  4. Triest dat je voor vervoer van bolletjes meer straf krijgt dan moord op 3 mensen zoals Nelson DS