• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

KorpspolitieCURAÇAO – Een driejarig meisje is gisteren rond 14.00 uur aangereden door een pick-up aan de Piscaderaweg. Het kind rende plotseling de weg op. De automobilist kon niet meer uitwijken waardoor hij het kind aanreed. Het meisje raakte daarbij ernstig gewond aan haar hoofd.

Ze is per ambulance naar het Sehos vervoerd en ligt in zorgwekkende toestand op de intensive care-afdeling.

4 reacties op “Kind (3) aangereden door auto”

 1. Ook in Nederland is de gemeenschap de lage straffen voor veroorzakers van een (meervoudig) dodelijk ongeval meer dan zat. De rechter heeft echter met de huidige wetgeving geen wettig middel om passende d.w.z. hogere straffen op te leggen, want daarvoor zal de wet gewijzigd moeten worden waardoor bij een dodelijk ongeval automatisch met gevangenisstraf een koppeling zal komen. Daartoe is een burgerinitiatief gestart (http://justitie.eenvandaag.nl/tv-items/56487/petitie_tegen_taakstraffen_voor_doodrijders) en bij voldoende stemmen >40.000 zal de Tweede Kamer in aktie moeten komen. Ik ga er gemakshalve vanuit, dat zo’n initiatief ook op Curacao mogelijk is en zou een politieke partij als bijv. de PAR dit kunnen opstarten. Zita heeft daarvoor vast wel tijd.

 2. @ Fred Schiedam. Scheiding tussen doorgaand verkeer en bestemmings-(woonwijk-)verkeer is in dat kader een overheidstaak.

  Je hebt gelijk, maar in het algemeen (ik heb het niet over dit specifieke geval) is het ondoenlijk voor de overheid om de infrastructuur zodanig veilig te maken, dat ongelukken uitgesloten worden. Daarvoor wordt er veel te veel door de weggebruikers tegen de verkeersregels gezondigd. Volgens de bewoners aldaar is deze weg een racebaan en vraag ik me wel af waar de extra waakzaamheid van de ouders was en hoe het kind van 3 jaar zonder enig besef van de gevaren aan hun aandacht kon ontsnappen en de weg overstak. Kon de chauffeur het kind niet ontwijken, omdat hij (veel) te hard reed of omdat bij normale snelheid de oversteek te plotseling was om tijdig te kunnen remmen. De rechter mag het uitzoeken.

 3. Helaas is het meisje aan haar verwondingen overleden waarmee de teller na 4 dagen 2015 staat op 1 verkeersdode en 2 moorden. Heel veel sterkte voor de ouders.

 4. Ruimtelijke ordening is een overheidstaak. Scheiding tussen doorgaand verkeer en bestemmings-(woonwijk-)verkeer is in dat kader een overheidstaak. Aanleg van speeltuintjes/speelvoorzieningen in de wijken is ook in dit kader een overheidstaak.

  Zolang op Curacao ruimtelijke WANordening plaatsvindt, hebben regering en passieve parlementsleden heel wat uit te leggen.