• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Zita Jesus-LeitoCURAÇAO – “Leden van de coalitie nemen de rol van de oppositie over”, zegt PAR-leider Zita Jesus-Leito naar aanleiding van uitspraken van Humphrey Davelaar van PNP. Davelaar had kritiek op de onlangs aangenomen belastingwetten van minister José Jardim. Dat kwam hem op veel kritiek te staan.

  Dit omdat zijn partij ook deel uitmaakt van de regering, zo meldt Radio Hoyer 2.

  Belastingwetten
  De belastingwetten werden met dertien stemmen voor en drie tegen aangenomen. Davelaar stemde uiteindelijk toch voor aangezien in het ingediende amendement punten van verandering staan die door de regering zullen worden overgenomen.

  Verdrongen
  Volgens Jesus-Leito is ze verdrongen uit haar oppositierol door Davelaar, maar is ze wel blij dat de coalitie onder druk is komen te staan en maakt ze daar goed gebruik van.

  Luister hier naar Zita Jesus-Leito in gesprek met Rick Hart tijdens De Grote Radio Hoyer 2 Eindejaarsshow.

  6 reacties op “Jesus-Leito: Coalitie neemt rol oppositie over”

  1. Goddank zijn er van zulke personen die niet alles conform partij politiek slikken.
   Heden op het nieuws, is er een voorbeeld hiervan te lezen,:” Verlagen bankiersbonussen uitgesteld”. CDA (oppositie) en VVD coalitie stelden schriftelijke vragen over een reeds door de tweede kamer aangenomen motie/voorstel van minister Dijsselbloem Pvda ( mede coalitiepartij van de VVD). Dat hierdoor de verplichte verlaging van bonussen voor bankiers en verzekeraars tot 20% van het jaarsalaris, conform een wet hiertoe momenteel niet doorgaat is hen een worst. Overal dus.

  2. @ Caramba. Tja 13 voor 3 tegen… 16 van de 21. Die andere 5 waren weer op reis zeker ?

   Weer zo’n ongenuanceerde uitspraak van je zonder na te pluizen waarom, hoewel ik die uitspraak graag met je zou delen. Ook parlementariers hebben recht op verlofdagen, hoewel ik die graag zou willen intrekken voor het (niet) geleverde/afgemaakte werk. Bij voorbaat was het al 100% zeker, dat de belastingwetgeving (hervorming en GEEN alivio) erdoor gejast zou worden dus iedereen had thuis kunnen blijven. Geen enkel parlementslid heeft de kunde om Dr. Jardim van repliek te dienen en kon hij ze allemaal manipuleren. Ook was er geen enkele haast geboden, want ook nu nog kan de wet met terugwerkende kracht aangepast worden, maar dan eerst een financiele studie volgen. Pas in april 2016 valt het aanslagbiljet 2015 in de brievenbus en minstens 1 jaar later volgt de belastingaanslag. Kortom tijd zat voor een werkelijke alivio, als dat mogelijk is na 22 maanden graaien door de regering Schotte.

  3. @ Caramba. Heeft Mevr. Leeflang al een echte party eigenlijk??

   Nee, ook geen onechte partij. In 2016 zijn pas verkiezingen dus er is nog tijd zat.

  4. Tja 13 voor 3 tegen… 16 van de 21. Die andere 5 waren weer op reis zeker ? Lekkere oppositie. En tuurlijk de oppositie zal tegen meer belastingen zijn… valt er weer meer te “verdelen” voor alle acteurs nietwaar. Net alsnet de pensioenen toen…
   Oppositie.. en die oneigenlijke eenpersoon zonder party zittenblijvers.. Heeft Mevr. Leeflang al een echte party eigenlijk??

  5. Ik heb mijn vertrouwen in de politiek is allang opgezegd mevrouw Jezus-Leito. De uitspraken van Davelaar doen er niet toe.

  6. Alsof een coalitiepartij verplicht is om met de coalitie mee te stemmen. Er ligt helemaal geen druk op de coalitie. De coalitie wil doorgaan en een deel van de oppositie wil de regering niet laten vallen. De PAR heeft de rol als oppositiepartij uit handen gegeven, want ook Zita hield de kaken stijf op elkaar over de ter zijde gelegde en aangenomen motie, dat de OZB alleen zou moeten gelden voor commerciele eigenaren/verhuurders en de oudere arme eigenaren/bewoners te sparen. Het PAR-imago er alleen voor de elite te zijn is hiermee vet onderstreept. Laat Zita niet denken, dat ze aan een nieuwe partij werkt, want de inhoud blijft hetzelfde ook in een andere verpakking. Niets nieuws onder de Curacaose zon.