• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MFK-leiderCURAÇAO – De rechtszaak tegen MFK-leider en voormalig premier Gerrit Schotte is uitgesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Schotte wordt in de zogenoemde zaak-Babel verdacht van fraude, witwassen en valsheid in geschrifte. De oud-premier werd op 20 mei aangehouden samen met zijn vrouw Cicely van der Dijs.

Het stel werd kort daarna vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. De zaak zou op 16 januari worden behandeld. Waarom de zaak is verdaagd, is onbekend. Ook is er nog geen nieuwe datum bekendgemaakt.

10 reacties op “Witwaszaak Schotte verdaagd”

 1. Wij zien hier nogmaals heel duidelijk (in deze zaak Schotte), dat de “economische” criminaliteit enorm is toegenomen op Curacao. Door deze criminaliteit ligt de verdoemenis, de ondergang van dit eiland op de loer. Vervalsing(en), belastingfraude, en vooral het witwassen zijn de hoofdrolspelers. Maar ook corruptie en machtshandel staan hoog in het vaandel. Let wel dat dit soort criminaliteit steeds meer en meer aan politiek gekoppeld is. Verontrustend is dat onze wetshandhaving, het levensbloed dus van de samenleving het eerst hieronder ongetwijfeld hevig zal lijden. Een “onderzoeksteam” wees erop dat drugsproducenten en handelaars zich op grote schaal hebben georganiseerd aldaar (op Curacao),en aanzienlijk drugswinsten deponeren in financiële centra die geheimhouding én aantrekkelijke investeringsopbrengsten aanbieden. Hoe gaat het in zijn werk?? Welnu, bekende(???)drugshandelaren kunnen hun onwettige winsten nu witwassen door geld elektronisch de wereld over te laten gaan zónder veel nationale controles. Veel van deze “nette” heren komen regelmatig met cocaïne in aanraking. Het in bezit hebben en gebruiken van coca is voor velen van hen acceptabel geworden, en wordt beschouwd als een deel van het dagelijks leven. Corruptie komt onder veel politici en overheidsfunctionarissen op Curacao veelvuldig voor. Het bedrag van dit alles is inmiddels al bekend, maar niet op Curacao. Ook het onterecht ontvangen van subsidies speelt hiermee een rol. Niet alleen over het witwassen en drugssmokkel wordt er veel gesproken, maar ook het “smokkel” van zware wapens. Dus Nelson Navarro, doe nog een oproep voor het inleveren van die wapens, en zorg voor enkele containers om ze te vervoeren Hahahaha. Over sommige politici wordt zelf gezegd dat zij door criminele organisaties zijn omgekocht zodat zij hun mond moeten houden. Verder wordt er gesproken over NIET geregistreerde bedrijven die geen belasting betalen, terwijl zij wél 50% winsten van het totale maken. Veel Curaçaoënaars in Nederland zijn met afschuw vervuld over de droevige staat waarin ons prachtige moedereiland Curacao verkeert. Curacao, ons lieve prachtige eiland. Onze lieve Curacao……………Curacao. Na unda bo ta bai????????Angel Job zei: RIAN RIAN, MIN BISA NADA. WARDA BO CURPA SWA. LOS E BOB.

 2. sJohnnie, er worden hier dingen doorelkaar gehaald.

  Waar werd mevr. Lips of een rechter genoemd. Die doen nog niet eens mee in dit stadium.
  De zaak Moet nog voor de rechter komen…

  Speelt al heel lang en weer uitgesteld..
  De kamer in de gevangenis voor de voorlopige hechtenis moet zeker nog schoon worden gemaakt gewit en van stevigere spijltjes voorzien. aircootje… koelkastje water koeler flet led panel en auping bedje enzo..
  Asfalt weg drempeltjes rotonde..
  Ik kan me nog iemand herinneren die een privee kamer in het Sehos had… ook zo’n verhaal…

  Uw mening dat mevr. Lips haar werk niet goed doet en te weinig ervaring heeft is nog al kort door de bocht.
  Een juristen opleiding van minimal 4 jaar, 12 jaar ervaring een Raio of Rio opleiding en daarna 4 jaar rechter tja.. Is dat geen kennis en of ervaring ????? En ze is vrouw. hetgeen betekend dat je zeker beter moet zijn dan een gemiddelde mannelijke collega.
  Er zijn op dit eiland meerdere dokters die leven en dood bepalen, echte steken laten vallen en de helft aan opleiding hebben. Daar hoor je niemand over. En ook de inspectie niet.

  https://knipselkrantcuracao.wordpress.com/2012/09/24/hof-is-drie-vrouwelijke-rechters-rijker/

  http://www.rechtspraak.nl/Recht-In-Nederland/ThemaDossiers/Rechters-in-opleiding/Pages/default.aspx

  Wat betreft haar oordeel in de vekeersdelict zaak. lees eens wat verkeers delict literatuur..

  http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Nieuws/Pages/Vijf-vragen-over-verkeersongelukken-en-strafrecht.aspx

  Ja helaas Recht en “rechtvaardigheid” zijn verschillende dingen, ongefundeerde en gefundeerde meningen zijn dat ook.

  Maar waar dit artikel over gaat, uitstel … afstel.. Ik vind je mag echt wel een beetje meer kwaliteit eisen aan de opsporing op onze klip dat is wel mijn persoonlijke mening.

 3. Het zaakje stinkt…..!

  Maar goed, wanneer stinkt het niet?

 4. Laat ook maar. Softie rechters als Irma Lips zouden Bin Laden nog niet weten te veroordelen.

 5. Tja, Irma Lips. Die vond 9 maanden (6 maanden na korting) voldoende voor een crimineel (eerder al een scooter afgenomen wegens asocial rijgedrag zonder rijbewijs) die met idiote snelheid 3 wandelaars dood reed. Zonder rijbewijs notabene.

  Kan die Irma Lips niet iets gaan doen waar ze wel goed in is. Een trui breien misschien?

 6. @Caramamba, is Irma Lips OvJ? Die heeft nu al in de korte tijd dat ze hier zit vaak al laten zien dat ze de kennis en ervaring mist om deze functie te kunnen uitoefenen.

 7. Dat komt omdat de officier van justitie die die zaak onder zich heeft.
  In Punda rond loopt en zich druk maakt over kleine verkeers overtredingen.
  Kijk meneer advocaat.. Als ze nu eens zware top officieren van justitie sturen. Die ook nog eens maar max vier jaar mogen blijven…
  Dan wordt het verhaal voor de rechters ook heel anders..

 8. deze figuur heeft teveel bealngrijke (maffia) vriendjes en daarom durven ze hem niet aan te pakken.
  hij gaat er weer mee wegkomen….of een extreem lage straf….
  het eiland is corrupt tot op het bot.
  Zelfs de rehters en het OM zijn niet te vertrouwen.

 9. Is dit een voorbode van afstel of vrijspraak? Niet de eerste keer bij dit figuur.

 10. Volgens mij gaat er niets gebeuren…