• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker gelooft dat er meer schuilt achter de ‘militaire bijstand’ voor de SDKK-gevangenis.

Curaçao stond onlangs op zijn kop omdat mariniers opeens de gevangenis Koraal Specht gingen bewaken.
Om te beginnen is het niet iets wat zo maar opeens besloten werd, want die mariniers stonden al de dag voor de statuutshow bij het monument klaar om in actie te komen en zaten te wachten op het startsein van Den Haag. De hele week gebeurde er niks en iedereen stond op stand-bye.

Toen Den Haag eindelijk de ‘Good Housekeeping-stempel’ had gegeven en de jongens naar Koraal Specht gingen om de boel te vergrendelen en drie wachtposten in te richten met tien man sterk, begon iedereen te speculeren en zat iedereen te hopen dat er bepaalde politieke figuren het kerstkoor van Bon Futuro zouden gaan versterken met hun versie van Jingle Bells.

Aangezien de gevangenisdirecteur zogenaamd niet bereikbaar was voor commentaar ging iedereen posten bij ingang en moesten ze wel met een uitleg komen. Toen werd er verteld dat de reden was dat er eerder die week een ontsnappingspoging was verijdeld en dat ze een heel warenhuis aan wapens, telefoons, steroids, drugs en Senseo koffiemachines hadden gevonden. Daarom hadden ze die maatregelen getroffen en ook omdat twee vluchtgevaarlijke gevangenen naar Nederland zouden verhuizen.

De vraag bij mij was gelijk, al die spullen zijn niet over de muur geklommen dus zoek de oorsprong binnen de muren. Dan kan je voor hele leuke verassingen komen te staan.

Nou snap ik een ding niet, die gevaarlijke gevangenen zijn al vertrokken en de mariniers zitten nog steeds daar. Den Haag heeft bevolen dat alle verloven van de Landmacht ingetrokken moesten worden en dat de posten 24/7 bemand zouden worden tot 5 januari.

Ik bedoel, ik ben niet blond maar ik denk niet dat Nederland zoveel geld uit gaat geven omdat twee gevangenen naar Nederland moesten verhuizen of omdat men bang is dat er een paar gevangenen weer uit die duiventil zouden breken, of dat de import van verboden spullen verdubbeld zal worden.

De enige persoon waar ik van weet, die van een uitbraak een inbraak kan maken is onze grote vriend Gerrit. Verder heeft nooit iemand zoiets stoms in zijn hoofd gehaald, voor zover ik het weet. In mijn boek heet dat valsheid in geschrifte maar wie ben ik.

Dus ik geloof niet in verhaaltjes en denk eerder dat er wat anders is en vooral omdat Navarro ooit tijdens een ingeving van de Heilige Geest heeft gezegd dat de moord van Wiels voor eind van het jaar opgelost zou worden. Misschien bedoeld hij dat er eindelijk arrestaties zullen vallen want ze hebben niet voor niets Wilsoe en Schotte officieel tot verdachten gepromoveerd.

Ik ben niet zo gelovig maar gezien al die heilige spreuken en bidplaatjes op Facebook zal ik ook maar een schietgebedje richten aan San Pablo en San Bacardi. Kijken of zij mijn wens uit kunnen laten komen.

Wie weet, misschien heb ik nog een hele leuke jaarwisseling!

Ik blijf lachen op deze klip want ik kan nog steeds niet snappen waarom ze het Bon Futuro hebben genoemd, want de criminelen worden alleen maar harder en slimmer daar. Misschien bedoelen ze dat hun pakkans dan kleiner wordt en dat ze er een leuke criminele toekomst aan over zullen houden, wie weet!

14 reacties op “Ingezonden: Wat klopt hier niet?”

 1. Wat een discussie, marine of landmacht. Feit is dat twee man naaNL zijn verplaatst, en die gevangenis toch nog wordt bewaakt. Stelling: Schotte wil weer verkiezingen en stemmen kopen. Ingreep zoals in St Maarten geeft hier een hoop gedonder. Regering Asjes staat zwak en kan ieder moment wel vallen. Schotte wordt dan veroordeeld en draait de bak in. Soldaatjes houden Sulvaran en co buiten de deur. Nieuwe MP heet niet Schotte.

 2. LL4R, je stelt me toch gerust, dacht even met een intelligent persoon te maken te hebben. Wat bedoel je met “echter dat zelfde geld voor militaire inzet in Nederland ook”. Toch niet dat Nederland Curaçao kan vragen om militaire assistentie om bijvoorbeeld ons te helpen bij het bezweren van een opstand in één van onze gevangenissen waar door de balk heen het overgrote deel uit Curaçaoënaars bestaat. Ik denk dat hier maar één antwoord past en dat is “lubida”.

 3. @Makamba, staat idd in het statuut, echter dat zelfde geld voor militaire inzet in Nederland ook. De inzet van is altijd gereguleerd door de staat. In het geval van Curacao dient men een verzoek in bij de gouverneur en die zet dan een en ander in werking.
  Dat men hier politie wel eens even bij mag scholen, dat is zonder meer waar, ons politie korps is een zooi onbeschofte onbeleefde niet goed opgeleide dikke wanstaltige figuren, en zijn een aanfluiting (uitzonderingen daar gelaten).

  En @ Jan Kaas,.. Mariniers zijn Fish-sticks, en ze mochten willen dat ze ooit lmb’er waren 😉

 4. @Tokaya, Je vergeet de Lichtdebiele brigade (of Luchtmobiele brigade)

  en Mariniers noemen we Jan Kaas!

 5. Als ik het allemaal goed begrijp is die ondersteuning training etc. van een paar jaar geleden allemaal down the drain gegaan. Kan mij nog herinneren dat er stakingen dreigden omdat teams bestaande uit Makamba bewakers aan gevuld met opleidingspersoneel het hele Koraal Specht personeel hebben (geprobeerd althans) bijgeschoold, de gevangenis helemaal binnenste buiten hebben gekeerd maar ook hier was het met onwillige honden slecht hazen vangen. En de slogan “nos mes por” later aangevuld met niun konjo (weet eigenlijk niet wat het precies betekend maar kan mij er wel iets bij voorstellen) werd geïntroduceerd.

 6. Misschien een beetje te ver gegrepen voor een blondje, echter de directie van SDKK is onlangs versterkt met een ex-commissaris, vanwege zijn rol met een gevangene te Barber. Dus, een beetje ‘supervisie’ van Mariniers of Landmacht is welkom of zelfs gewenst ongeacht wie daar verwacht wordt zijn/haar (kerst)liedjes te komen (uit)zingen.

 7. Hè wacht even LL4R, het verlenen van tijdelijke toezicht valt onder de afspraken die vastgelegd zijn in het Statuut en nadat dat door de bevoegde regering op bevoegde wijze is aangevraagd.
  En dat ze van jou wel het hele eiland mogen “beveiligen”, heeft voor mij toch wel een nadeel en dat is dat wij er op die manier nooit never niet vanaf komen. En dat is nu juist ons streven.

 8. @Tokaya, idd. denk dat het niet om dhr. Donker maar om dhr “Dronker” gaat in dit geval.

  In ieder geval valt het mij op dat deze heer Donker zeer regelmatig opruiende teksten ophoest. Misschien is dat zijn vorm van entertainment.

 9. Arthur het is de Landmacht die de zaak aan het beveiligen is, dit even terzijde, je hebt gelijk dat als er rook is ook vuur moet zijn, maar helaas zullen ook deze keer niet achter de waarheid kunnen komen, alles word verdoezeld en om in militaire termen te spreken omhuld door een rookgordijn. Wanneer komt nu eens de echte aap uit de mouw.

 10. Wie kan er na de overplaatsing nog daar binnen zitten, die zo belangrijk is en die zo goed beschermt moet worden..
  Of inderdaad wie gaat er komen die zo belangrijk is en die niet naar Nederland verplaatst kan worden.
  Dhr. Schotte ? Ik denk die wordt vast wel van te voren getipt en gebruikt een van z.n vele paspoorten en vaart of vliegt naar venezuela..of costa rica .
  Wie kan t nog meer zijn??
  Een onbekende kroongetuige ?
  Of zat er in die voetballen en bordspelen nog iets anders…En wordt die groep nu overgeplaatst.
  Er is aardig wat vuurwerk gestolen verwachten ze een aabslag.
  Containertje vuurwerk geeft een flinke klap…

 11. A: Dit gaat om de Compagnie in de West,.. LANDMACHT
  B: Als je gaat kijken wat de taken van de Compagnie in de West zijn is een van de primaire taken bijstand leveren aan dit eiland gebied. De kosten om een compagnie of deel van een compagnie in te zetten zijn dan waarschijnlijk ook lager dan dat je het halve korps politie Curacao optrommelt en dat ze dan overtime gaan door rekenen,…. De militairen die hier gelegerd zijn krijgen een vergoeding voor deze “uitzending”, wat geen echte uitzending is daar het om het Koninkrijk der Nederlanden gaat nog steeds. Al met al, het is goedkoper plus je krijgt proffesionals ipv die idioten in blauw die toch geen donder uitvoeren, van mij mogen ze het hele eiland wel “beveiligen”.

  En dat er meer achter schuilt,.. paranoia,.. mooi woord,…

 12. Heer Donker,

  We wachten af. Het kan ook meerderen zijn dan die twee.

 13. Soms weet men niet hoe de klepel aan de klok zit. Soms ziet men spoken en zegt men geesken en soms geesten en zegt men spoosten. Ga toch weg autocorrectie, ik weet hoe de steel in de vork zit. Misschien dat dhr. Donker in die dagen teveel in het glaasje had gekeken?
  Er is een levensgroot verschil tussen het uniform van het Korps Mariniers (alias de paarden) en en dat van de Landmacht (ook wel genoemd “hazen”. O, sorry, bijna vergeten Koninklijke Marine “vlootbalen” en de Luchtmacht “vogels”.

 14. Arthur wat mij niet duidelijk is is dat jij het in je verhaal hebt over het Korps Mariniers die op de Nieuwe Havenweg aanwezig zouden zijn geweest bij het Autonomie monument en deze zelfde Mariniers nu zijn ingezet voor de bewaking van Koraal Specht. En men doet ons geloven dat dit Landmachters zijn (hadden ze twee types uniform bij zich) ?
  Maar anyhow hoe je het ook draait of keert heb ik meer vertrouwen in deze bewaking of het nu Mariniers zijn of Landmachters.