VuurwerkCURAÇAO – Overvallers hebben zaterdagnacht rond 05.45 vuurwerk gestolen bij de Real Deal in Saliña. De bewakers van het terrein werden daarbij bedreigd met vuurwapens en overmeesterd. De politie trof de twee bewakers geboeid aan. De waarde van het vuurwerk zou meer dan 100 duizend gulden betreffen.

De overvallers sloegen na hun daad op de vlucht met meerdere pick-ups.

Informatie
De politie is bezig met een onderzoek en op zoek naar informatie. Mocht je iets hebben gezien of meer informatie hebben over de illegale verkoop van vuurwerk, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 917. Je kan ook anoniem bellen (10).

8 reacties op “Mannen stelen 100.000 gulden aan vuurwerk”

 1. Gekwalificeerde diamantenroof op Schiphol ( overvallers hadden binnenshuis informanten en hun daad werd door derden vergemakkelijkt), gekwalificeerde en gewapende overval bij Brinks (hebben explosieven gebruikt en schoten zij zich tijdens hun vlucht een weg vrij naar de vrijheid (zie verder schieten op politie). In het geval Brinks kon de politie niet op tegen de wapens waarover de overvallers beschikten.
  Het is intriest te moeten toegeven dat alles wat er tot nu toe geschreven is, bij benadering van 100%, waar is.
  Ongewapende bewakers, bewakers die op post slapen, personen die voor een extra inkomen het werk doen, personen die in de plaats van op hun post te zijn, zich elders verdekt opstellen, (om eventueel de politie te berichten over de daders), personen die omgekocht worden, personen die geen kaas hebben gegeten van dat type werk en zo door. Vele wegen leiden naar Rome als je blut c..q. behoeftig bent denkt zowel de pseudo bewaker als de baas van zulke bedrijven. Heren denk aan je hachje, de baas doet dat niet voor je.

 2. Het eiland is bezaaaaaaaid met zogenaamde bewakers. Mooi pakkie aan en dat is. Maar ze stralen toch geen enkel, noem het militair, gezag uit en hebben weinig tot helemaal géén nut. Jammer om dit zo te moeten schrijven, maar het is de waarheid.

 3. Zaklamp?, ik heb ‘bewakers’ gezien op de noordkust met alleen een telefoon als ‘zaklamp’.

 4. Edgar, je betoog volgend kom ik op: geef zo’n bewaker Ang 50,– en hij gaat slapen en laat zich nog vastbinden ook. Dat is toch de strekking van je verhaal of niet ?

 5. Hoeft geen inside job te zijn.
  Veel zogenaamde security berijven nemen gewoon Jan en Alleman aan, geen opleiding, geen training, gewoon pakje aantrekken, zaklantaarn erbij en hup je bent beveiliger.

  Dit soort mensen hebben geen idee wat security inhoudt en velen gebruiken de night shift dan ook om lekker te slapen, zodat ze overdag hun gewone werk kunnen doen.
  Qua betaling is het natuurlijk ook niet al te best. De security bedrijven chargen van 25 NAF per uur per persoon aan het bedrijf dat bewaakt moet worden. Betalen vervolgens de werknemer 10 NAF per uur, maar houden daar van alles op in, zodat deze niet meer dan 6 NAF per uur in het handje heeft. De rest gaat in de zak van de baas. Eenieder kan eenvoudigweg berekenen wat de baas per dag in zijn zak steekt en sommige bedrijven werken dan ook nog met illegalen, hoeven ze geen belasting voor af te dragen.

  Security op het eiland is big business, maar beveiligen is zo ongeveer het laatste dat ze doen. Er zijn uitzonderingen, maar die kun je tellen op de vingers van 1 hand.

 6. Lucas je haalt mij de woorden uit de mond, de bewakers laten zich vastbinden (zal wel met tierips gebeurd zijn want knopen leggen in een touw is natuurlijk een stap te ver) Zo denken zij de verdenking elders te leggen. Hebben we ook niet zoiets gehad met die goudroof ?

 7. duideijk INSIDE JOB… 2 bewakers die niks doen….. tristuuu

 8. Op zijn minst had men de bewakers met vuurwerk kunnen bewapenen. Geef mijn portie maar aan Fikkie. Zo’n baan wil ik in mijn stoutste dromen geen moment. Ongewapende, nou ja gewapend met een houten of gummi wapenstok, is toch geen partij voor doorgewinterde en goed gewapende criminelen? Geef ze anders een goed schuilplaats en communicatie-apparatuur ; zie communiceren met ordehandhavers (ex artikel 8 lid 4 Wetboek van Strafvordering of is het nou Wetboek van Strafrecht?).