• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws gevangenisCURAÇAO – Verhoogde paraatheid bij de SDKK-gevangenis in Koraal Specht. Drie posten van de Koninklijke Landmacht zijn binnen en buiten de gevangenis bezig met de bewaking van het complex. Ruim honderd militairen zijn opgeroepen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De harde militaire bijstand is aangevraagd door de minister van Nelson Navarro van Justitie en via de gouverneur als verzoek neergelegd in Den Haag. Die kende de bijstand toe, waarop alle verloven op het eiland met kerst zijn ingetrokken.

Overplaatsing
Volgens gevangenisdirecteur Urny Florán is de bewaking verscherpt vanwege de overplaatsing van twee zware misdadigers naar Nederland, onder wie Liomar Winklaar. Die ontsnapte begin dit jaar al uit het complex van SDKK, maar werd later weer aangehouden. De bewaking door de Landmacht zou gedaan zijn uit veiligheidsoverwegingen. Ook zouden er opnieuw plannen zijn uitgelekt dat er een ontsnapping op handen zou zijn.

Gevangenisuitbraak
Afgelopen maandag zijn grote razzia’s gehouden in de SDKK-gevangenis, nadat een eerste plan voor een gevangenisuitbraak uitlekte. De gevangenisleiding doorzocht alle cellen en vond onder andere mobiele telefoons, drugs, anabole steroïden, zelfgemaakte wapens en in twee cellen waren een deel van de tralies doorgezaagd.

Zwaarbewapend
De toegangswegen naar SDKK zijn nu afgezet, bezoekers mogen daar niet passeren. Ook het ruwe terrein rondom het complex is afgezet met prikkeldraad. De militairen zijn zwaarbewapend met kogelwerende vesten en bivakmutsen, zodat ze onherkenbaar zijn. Een helikopter staat standby op het gevangenisterrein.

Onveilig
In het Centrum voor Detentie en Correctie, zoals de voormalige Bon Futuro gevangenis nu heet, zitten 400 gevangenen opgesloten. De Raad voor de Rechtshandhaving concludeerde in september dat de gevangenis te onveilig is voor gevangenen en bewaarders.

11 reacties op “Militaire bijstand voor SDKK-gevangenis”

 1. Arthur, zolang je dat in het Nederlands schrijft zal er maar een enkeling begrijpen wat je bedoelt, het moet zijn NOS MES POR. Capice ?

 2. Dacht dat we alles zelf konden hier op deze rots?

 3. En misschien heeft Arthur Donker wel gelijk en krijgt Bon Futuro hooggeplaatste gasten. Er zijn aardig wat prominente corruptici die als verdachte in een of ander onderzoek staan geregistreerd. Mooie tijd om het nieuwe jaar vol goede voornemens te beginnen de moord op Wiels af te sluiten. Balborda had zoiets beloofd.

 4. @ Caramba:
  Het speciaal bijstands team van justitie kwam toevallig OOK uit Nederland
  Ken uw klassiekers!!.
  En de militairen zijn er toch!!

 5. Le Vent, of hoe dan ook, misschien dat men daar het voorbeeld heeft gevolgd van wat er elders, onder anderen Nederland, Amerika etc. zo vaak voor is gekomen (bedreiging en omkoping van bewaarders)?

 6. Je hebt toch een speciaal bijstands team van justitie.

 7. Waarom sturen ze het leger?
  En niet jongens van justitie.

 8. Hoe komt al dat spul binnen? Een of meerderen die daar werken moet(en) meewerken op de een of andere manier. Het is niet de eerste keer dus moet men overgaan om al het personeel en staf dagelijks te controleren. Iedereen die daar werkt moet gaan begrijpen dat een of meerdere corrupte collega(‘s) het leven van anderen op het spel zet. Wees scherp op elkaar.

 9. Nou staat weer leuk in de kranten in Nederland. Het nederlandse leger.. bewaakt de gevangenis… Triest.
  Raar he dat ze ons niet serieus nemen daar.
  Ik hoop dat de nieuwe gevangenis op Bonaire groot genoeg wordt…..

 10. Wat krijgen we nou, worden wij de shut van Curaçaoese criminelen ? Wat als deze zware gevaarlijke criminelen hier in onze gemeenschap ontsnappen (en zeg niet dat dat niet kan gebeuren, wij hebben wekelijks voorbeelden van ontsnappingen). En wij hebben zo langzamerhand zo’n 80% van de Curaçaose criminelen al hier, of ze lopen toevallig vrij rond of ze zitten al opgesloten. Waar blijven onze Tweede Kamerleden, zij zijn verplicht voor onze veiligheid te zorgen.

 11. Mijn conclusie is onveilig is het niet .Want op alle Werkplekken heeft zijn eigen situatie .
  Als je alleen maar denken dat je gaan werken je moet direct denken in welke situatie kan je terechtkomen ,Want zelf thuis in je familie of gezin komt je in een situatie dat je hebt niet voorbedachte. En de eigenschappen die je moet uitstralen tijdens je werkzaamheden zijn : Zelfstandig , Vertrouwen en Risiconemen en alle drie samen worden Presteren