• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

weggelopenCURAÇAO – De zestienjarige Thysainy Pieternella is weer terecht. Dat meldt de politie. De tiener liep vorige week maandag van huis weg. Na een discussie met haar moeder vertrok ze en keerde niet terug. De politie startte daarop een zoektocht naar het meisje.

tiener

4 reacties op “Vermiste tiener weer terecht”

 1. De ouderen van een kind zijn te beschouwen als managers van een gezin.
  Het opvoeden bestaat niet alleen uit het geven van voeding en kleding en of luxe.
  Men moet weten waaraan men begint alvorens met het kinderen krijgen te beginnen.
  Het essentiële is het goede voorbeeld geven en begeleiding van een kind naar het volwassenen, steeds adviezen te geven, een “role model” te zijn, ervaringen te delen.
  Vaak zijn er diepgaande redenen waarom een kind zich op een bepaalde wijze gedraagt.
  Vaak moet je tijdig bepaalde tekenen kunnen herkennen om tijdig in te kunnen grijpen.
  Soms is ieder ingrijpen te laat en moet men als ouder een begonnen proces begeleiden naar een goed einde in de plaats van de oorzaak te bestrijden.
  Helaas missen velen van ons, als ouder, de nodige begrippen van het hoe een kind te begeleiden c.q. op te voeden, een kind te proberen te begrijpen, inspraak te geven en dergelijke handelingen waarbij een kind zich begrepen voelt, te laten zien.
  Opvoeden is en blijft moeilijk.
  Thuis geef je je kind opvoeding “A” maar op school, tussen vrienden en vriendinnen, op TV enz. krijgt het te maken met invloeden van derden of derde omstandigheden, waardoor datzelfde kind thuis komt onder invloeden”B , C, D, etc. en zegt men,:” Zo heb ik mijn kind niet opgevoed, mijn kind mist niets, het heeft alles, etc., etc. “.
  Er zijn altijd kapers, mooi praters, flemers, demagogen op de kust. Waar er bij een ouder het begrip, gemis tot iets, liefde, aandacht, gemis tot inspraak, financiën ontbreekt, maken derden daar gebruik van.
  De zwakke punten zijn vaak overduidelijk en profiteren de vorenstaande categorie mensen van die zwakke punten om een ander te verleiden anders/voor de ouder positief te handelen.
  Ach meid/jongen, je bent toch oud genoeg om zelf te beslissen, op jezelf te wonen, mondig te zijn, zelf keuzes te maken? Etc., etc.
  Kijk maar naar “loverboys” ongewenste zwangerschappen, schoolverlaters, rebellerende kinderen. Als vader en moeder is het al moeilijk laat staan als alleenstaande moeder een kind opvoeden.

 2. Er zijn moeders, die hun kinderen een goede opvoeding willen geven en dan krijgen ze dit.

 3. Kinderen hebben weleens de tijd nodig om het gelijk van ouderen in te zien. Gelukkig is zij (heel?) terug. Hopen dat zij geen schade heeft moeten ondervinden op de plaatsen waar zij was en van perso(o)n(en) met wie zij was. Kinderen handelen ondoordacht; doen ze pas na spijt en gevolgen van hun stap (pen).

 4. Gelukkig