chinaCURAÇAO – De Chinese consul-generaal Chen Qiman roept de politie op alles in het werk te stellen om gewelddadige overvallers op te pakken. Aanleiding is de dood van een 30-jarige Chinese supermarkteigenaar, die zondag het slachtoffer werd van een overval.

Alleen al in de afgelopen twee weken is de Chinese gemeenschap slachtoffer geweest van ‘vijf zeer gewelddadige overvallen’. Daarbij werden de slachtoffers, onder wie kinderen, beschoten, geslagen, bedreigd of vastgebonden.

Daders
Consul-generaal Chen Qiman heeft aan de minister van justitie gevraagd meer te doen om de daders op te pakken. Volgens haar kunnen daarmee nieuwe slachtoffers worden voorkomen.

© Novum

13 reacties op “Chinese consul wil bescherming landgenoten”

 1. Het is heel simpel korpsleiding zonder salaris non actief, laten onderzoeken door de FBI en AIVD. De Marechaussee het politiekorps laten leiden, opleiden en herstructureren wie niet wil mee werken opstaande voet ontslaan en voorlopig laten vervangen door leder van
  het korps Mareschaussee en een aantal arrestatieteam van het leger laten overkomen.

 2. Roberto.
  Oog om oog tand om tand is best begrijpelijk, maar niet de oplossing.
  Goede voorbeelde en goede opleiding wel.
  De daders moeten beseffen en echt zien wat ze aanrichten.
  Laat ze nadenken, wat als iemand hun moeder en broers of zussen zo zou behandelen.
  En de menselijke geschiedenis is niet curacao.
  Curacao is niet de center van de universe..
  Het is een heel klein maar mooi eilandje. Op een mooi plekje.
  Dingen kunnen zo makkelijk goed geregeld worden.
  Als men echt zou willen.

 3. Wij leven echter in de moeilijkste periode van de hele menselijke geschiedenis. het zijn de feiten en bewijzen die dit alles laten zien. In dit geval zien criminelen de Chinese ras als een makkelijke prooi die zij gemakkelijk kunnen overmeesteren. Zij (chinezen) stribbelen niet tegen een roofoverval en/of bieden geen verzet, en gaan met gewapende rover niet twisten. Zij weten wat de resultaten kunnen en zullen zijn, en wat de rover die op hun geld op uit is, zeker zal doen. Zij weten dat zij hiermee werkelijk hun leven in een waagschaal stellen. Maar zelfs als zij dat doen, zich rustig en kalm houden, en de rovers hun gang laten gaan wordt dat niet gerespecteerd door deze hufters, en komen zij (slachtoffers) wreed aan hun einde, hun gezin, vrienden, familieleden en kennissen achterlatend. Deze losbandige criminelen tonen geen mededogen en/of barmhartigheid. Deze twee eigenschappen zijn ver, heel ver bij hen te zoeken. Ze zijn hardvochtig en oorlogszuchtig. Mensen met een gespleten persoonlijkheid en zonder toekomst. Zulke mensen moeten verdorven worden. Zij hebben geen recht om te blijven leven. Zij moeten op dezelfde wijze lijden en sterven. Hun daden verraden hun zelfzuchtige onmenselijke handelingen. deze moordenaars hebben een verontreinigd en verschroeid geweten. Zij kunnen hun levenswijze niet appelleren naar gelang hun geweten. Het zijn mensen die het verschil niet weten of zien tussen hun linker en hun rechterhand. Ze hebben een slecht, een ongevoelig, en een ongeoefende geweten. Zulke mensen moeten kei en kei hard aangepakt worden. Zij moeten voelen wat zij een onschuldige hard werkende persoon en zijn familieleden hebben aangedaan. Met zulke ellendelingen mag er géén consideratie worden getoond. het zijn DIEREN IN MENSENGEDAANTE. Waardeloze stuk producten zijn ze. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte en kracht toe met het verlies van hun dierbaar geliefde. Het is een moeilijke beproeving, het laat een gapende en ongeneeslijke wond achter die niemand, een wond dat geen mens kan helen…………………………………….

 4. Nog een paar Drones .. erbij.
  Drones.. Helicopter vliegtuigjes met camera.
  Veel goedkoper dan een echte..
  En valt ook niet uit de lucht door een vlieger touwtje…

 5. Chinezen werken hard, dus in de ogen van de luie ‘yu’ valt daar geld te halen. Zo triest is de mentaliteit op dit eiland…

 6. Een paar gevangen dreigen uit te breken, ze zagen wat spijlen door.
  2 “vreselijke gevaarlijke criminele worden overgeplaatst….
  Grote paniek en het Nederlandse leger wordt ingezet.

  De ene geweldadige overval na de anderen waarbij ook bejaarden, vrouwen en kinderen worden mishandeld, personen worden dood geschoten…
  Nou….. waar zijn de road blocks…
  Worden politie verloven ingetrokken nee hoor.
  Nee niks.

  We delen spelletjes uit en voetballen voor gedetineerden…

  “t zijn toch maar chinezen..of bejaarden …”. Is dat het, is dat wat men vind ???… echt ?

  We zetten op all belangrijke kruispunten en doorgaande wegen een paar echte ip cameras. PTZ 20 zoom en een paar ip bullet cameras 2 mp die niks anders doen dan nummerborden registreren en wie achter het stuur zit. UTS of flow zorgt voor een internet lijntje en het hele spul wordt naar een centrale plek gestreamed. waar ze alles ook nog eens live lekker in de gaten kunnen houden.

  Grof geschat voor zo rond de 750.000 naf en het hele spul is operationeel met centrale meldkamer en al. En dan hebben we het over echte profi 100 PTZ en 300 bullet cameras.
  Niks barata china spul… Echt merk London heathrow airport spul.
  DOW helpt een beetje mee met de installatie en flow en of uts sponsort de internet verbinding een beetje. Een agent kan dan op z’n cel phone zo’n beetje zien waar die jongens rijden. Want ze komen echt niet lopen..

  Op een paar echte centrale wegen komen afsluitbare doorgangen en ook een paar van die cameras.

  Paaltje die omhoog gaan en met scoter vangnet je er tussen…

  En voor buurt bewoners die in collectief mee willen doen.
  Kan ook allemaal.

  Dan is het echt basta awor.

  Wat is veiligheid en mensen levens waard op deze klip..
  Vertel me dat nu eens. Die overvallen en andere ellende kosten veel meer.
  En denk eens aan positieve de publiciteit die dat kan geven.

  “Curacao the safest island on the most beautiful spot in the Caribbean…”
  Come and enjoy our island, we will look after you..
  Eye in de sky.

  Nog een paar domes erbij feestje compleet.
  Atrako of oveval camera’s op hot en dome zoeft naar de spot.

  Op discovery channel was er recent een uitzending waarbij een professional seal type guy een boot moest bereiken in een stad in korea. Live security test.
  Die guy werd mede dankzij de cameras gespot en gepakt. Game over.
  http://deadline.com/2013/12/ex-navy-seal-joel-lambert-challenges-elite-tracking-teams-in-discoverys-lone-target-654277/

  8 stuks 2 mp 20 zoom PTZ dome cameras en 80% van het nederlandse leger kan naar de kazerne terug.
  Zo’n camera kost per stuk grof weg 4500,- maar bij grotere aantal zakt de prijs behoorlijk. dan wat kosten voor een POE injector een switchje, een paar Ethernet extenders en wat netwerk kabel.
  Een stevige windows PC met een 2 terra byte harddiskje en we registreren 30 dagen op H-264 8192 kbs 30 frames 2 mp en ze kunnen in Den Haag mee kijken.

  Maar Meneer Navarro is in China geweest… niet waar.
  En die weet nu alles van security Camera’s… Ja in Punda hangen er ook een paar, ze zijn alleen niet aangesloten..

  Of zijn we bang dat de byside ook zichtbaar wordt in de auto ?
  Is dat het ….

 7. Ja Caramba en dan schreeuwen ze ook nog dat ze respect willen en dan denk ik, respect krijg je pas als je het verdient en gezien ze het niet verdienen zullen ze het ook nooit krijgen.

 8. Observator.

  Je hebt gelijk. Ja de Yu korsow behandeld een Chino gelijk aan een chacho, een hond.
  Chino chino bij een snek. of Toko.
  Mensontwaardig. En wel discriminatie en Racisme brullen tegen What ever voorbij komt tegen Nederland.
  Racisme en Discriminatie is veel erger hier op deze klip tegen anderen dan wat men verwijt. Dom ongelettterd en zonder schooling. Dom ja dom.
  Nos por no por.. Men moet zich schamen, diep diep.
  En leren en naar school gaan.

 9. Ach ja, wat zullen er veel mensen spijt hebben dat ze hun wapen hebben ingeleverd, je wilt dat soort gasten toch gewoon neer kunnen knallen als ze jou of je familie iets proberen aan te doen!

 10. Goedzo gerald.Helemaal met je eens. Ouders zijn net zo schuldig. Eigenlijk zouden die ook opgepakt moeten worden.De ouders van deze randdebielen zijn vaak net zo crimineel.

 11. Stop met praten en aktie, niet alleen de daders,maar ook ouders. Laat zij maar langs de weg bomen hakken en de troep waar overal lig opruimen. Niet doen.uitkering op stopzetten. Zal je zien.wij moeten ergens beginnen. Ouders weet precies wat hun kinderen uitspookt.weg met al die suffe regels. Ta basta ta basta. Akte.

 12. Wellicht geeft onderzoek waarom men het speciaal op chinezen gemunt heeft meer inzicht in de maatregelen welke ter voorkoming genomen moeten worden. Overigens verdient het aanbeveling ook de bejegening van de chinezen in het algemeen bij het onderzoek mee te nemen. Of is men bang voor de mogelijke uitkomsten van een dergelijk onderzoek ???

 13. En in de Curacaose gemeenschap waar niets verborgen blijft weten tientallen mensen wie de daders zijn !!