• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

‘Jaarlijks 1200 Nederlandse stagiaires’CURAÇAO – Curaçao blijft erg populair onder Nederlandse studenten. Volgens directeur van Wereldstage Maarten de Jong komen er jaarlijks 1200 Nederlanders naar het eiland om stage te lopen. Wat neerkomt op ongeveer twee procent van de totale Curaçaose beroepsbevolking.

Voor de Nederlandse stagiaire Vivian den Boer (18) is de taalbarrière de belangrijkste reden om stage te gaan lopen op de Antillen. De mbo-studente loopt stage bij Obsession Watersports. “Het is super handig dat je alle stageopdrachten gewoon in het Nederlands kan maken. Bovendien staat het natuurlijk altijd mooi op je CV.”

Twee procent
Van de Nederlandse studenten is 69 procent geïnteresseerd in een internationale stage. Opvallend genoeg vertrekt slechts twee procent hiervan daadwerkelijk naar het buitenland. Dat blijkt uit een persbericht van de Branchevereniging Erkende Stagebegeleiders. De BES is nu van plan om dit verschil te verkleinen.

Gebrekkige communicatie
Volgens de landelijke studentenorganisatie ISO (Interstedelijk overleg) laat de samenwerking tussen instelling, bedrijf en student vaak de wensen over. De Jong meent dat de stagebegeleiders in veel gevallen de moeite niet nemen om contact te leggen met stagiaires die in het buitenland zitten. Daarom willen BES, ISO, onderwijsinstellingen en het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap binnenkort bij elkaar gaan zitten. Dit om te kijken hoe ze de problematiek rondom de internationale stages kunnen oplossen. 

1 reactie op “‘Jaarlijks 1200 Nederlandse stagiaires’”

  1. Leuk al die stagiares op Curacao, maar ik vind echter wel dat er meer stage plaatsen voor de jongeren op de Antillen gecreeerd moeten worden. Deze hebben vaak niet de mogelijkheid om in Nederland stage te komen lopen. Op de Antillen is er sprake van te weinig stage plaatsen voor jongeren die op de Antillen wonen omdat er zoveel Nederlandse studenten zijn. Ik vind dat dat aantal van van Nederlandse studenten die in Curacao gaan stage lopen terug gedrongen mag worden.