• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

WaterkraanCURAÇAO – “Het water dat uit de kraan stroomt op Curaçao is, op zich, van een voortreffelijke kwaliteit.” Dat meldt het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC). De ISO/IEC 17025-accreditatie van het laboratorium is onlangs voor het vijfde jaar op rij verlengd door de Nederlandse Raad voor Accreditatie (RvA).

De afdeling de zich bezighoudt met het controleren van ons drinkwater wordt jaarlijks onder de loep genomen door de RvA. “De ISO/IEC 17025-accreditatie is een internationaal geldende standaard die noodzakelijke competenties specificeert en het voldoen daaraan meet”, aldus de organisatie.

Waterlab 1v2x

8 reacties op “‘Kraanwater op zich van een voortreffelijke kwaliteit’”

 1. Wat raar, bij ons komt uit de kraan lichtbruin water,
  Soms wat wittig, lijkt me niet goed
  Maar zoals alles, wordt dat niet erkend

 2. @Oracle Baselmans

  Leuk om een lijstje te knippen en plakken van: http://www.lenntech.nl/samenstelling.htm

  Lees ook even de rest van het verhaal en zie dat dit een opsomming is van elementen en verbindingen die van nature in het grond (drink) water van Nederland zitten.

  Het betreft hier stoffen die van nature in het water voorkomen, waarvan enkele giftig zijn (je moet dan wel enkele kuubs per dag drinken wil dat gift enig effect hebben, maar dan ben je al verzopen i.p.v. vergiftigd) en voor het merendeel noodzakelijke stoffen.

  Zit niet te knippen en plakken en wat stemming te maken.

  Ja, er zit zuurstof in water, alleen er zit nog twee keer zoveel waterstof in water, daar kun je auto’s op laten rijden en waterstof is brandstof voor raketten die naar de maan vliegen. Hoe kun je dit hoogst explosief gas niet in je opsomming opnoemen.

  Om een voorbeeldje te geven betreffende de ridiculiteit van de opsomming: ammonium, als je al het ammonium wat je per dag zelf produceert en in je scheten naar buiten laat komen, als je dit toevoegt (oplost) in 1000 liter zuiver H2O, heb je 1.300.000 maal meer ammonium in je water zitten dan bij gemiddeld grond (drink) water.

  Oracle Baselmans, meet your Uber Oracle LaStiwz. Oh nee, ik Google gewoon iets beter en kan wel begrijpend lezen.

 3. Op zich zitten al die stofjes van Baselmans in elk drinkwater (en gebotteld water). De cruciale vraag is: hoeveel?
  Dat is een vraag die het ADC zou kunnen beantwoorden want ze hebben het gemeten. Helaas vragen de journalisten dan weer niet naar de meetwaarden.

 4. Gezinnen die over volop schoon leidingwater kunnen beschikken, worden minder vaak ziek dan mensen die dat niet kunnen. Maar ook mensen die geen leidingwater hebben op Curacao beschermden hun gezondheid door afvalwater gescheiden te houden met drinkwater. Wat ook belangrijk is, dieren uit de buurt van drinkwater te houden. Nog een manier om ons tegen ziekte te beschermen, is emmers, touwen en kruiken die gebruikt worden om water te halen en te bewaren, zo schoon mogelijk te houden. Het is bijvoorbeeld beter een emmer op te hangen dan hem op de grond te laten staan. Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Dat zijn dierbare herinneringen die mij is bijgebleven op mijn geliefde eiland. Ook dit nog; in huis bewaard drinkwater moet in een schoon, afgedekt vat bewaard worden, wat wij ook altijd doen. Wordt er water uit dat vat gehaald, dan moet dat met een schone pollepel of kom gebeuren. Niet toegestaan is dat mensen (kinderen) hun handen in het drinkwater steken of rechtstreeks uit het watervat drinken. Maar één ding staat vast. Ons leidingwater is van topkwaliteit, om heel trots op te zijn. Veilige en heldere drinkwater van de waterleiding. Bij water uit andere bronnen is de kans groter dat het ziektekiemen bevat, ook al ziet het er schoon uit. Ons drinkwater heeft een aparte zachte smaak. Bepaalde stoffen die onmisbaar zijn voor een goede gezondheid en goede smaak, treft men vaak zelfs van nature in “goed drinkwater” aan, en dat hebben wij. Ons drinkwater is aan goede filtratie en zuivering onderhevig. De zuurstof in ons drinkwater ondersteunt de bacteriën die afvalstoffen tot ongevaarlijke stoffen reduceren. In dat opzicht zijn wij, Curaçaoënaars, een gezegend volk, op een gezegend eiland, met een gezegend schoon water distributie. Niet voor niets, na een stevige maaltijd ‘s middags, nadat wij een heerlijk glas gezuiverd schoonwater rechtstreeks uit de Caraïbische zee in één teug opdrinken, dat wij ons met volle vreugde kunnen uitlaten en een zucht geven van: éééééééééh………ESTA BON………DUSHI SWA………..met een glimlach van dankbaarheid om onze lippen. Want wij zijn een gezegend volk.

 5. hopelijk hebben ze ook op meerdere plekken monsters genomen. Aqualectra loopt erg achter in het vernieuwen van de waterleidingen.

 6. Iso certificering zegt iets over beschikbare regels procedures.
  Het zegt niks over kwaliteit.

 7. Toen men na het water incident monsters kwam nemen was een van deze mensen die mij vertelde
  “Meneer Baselmans mijn gezin en mijn moeder mogen het kraanwater van mij NIET drinken. Ik kan u dat niet opleggen de keuze is aan u. Ik hoef u ook niet te zeggen wat we allemaal toevoegen aan het gedistilleerd water wat we verkrijgen uit zee. Wat dan nog niet voor consumptie in orde is en er drinkwater van gemaakt moet worden! Ik kan u het niet drinken van dit water niet opleggen, de keuze is aan u”

  Dit waren de letterlijke woorden van deze man.
  Het drinkwater van Aqualectra bevat, naar horen zeggen, de volgende zaken:

  Aluminium
  Ammonium
  Cadmium
  Calcium
  Carbonaat
  Chloride
  Fluoride

  IJzer
  Kalium
  Koper

  Lood
  Magnesium
  Mangaan
  Natrium
  Nitraat
  Nitriet
  Silicaat
  Sulfaat

  Waterstofcarbonaat
  Zuurstof, opgelost

 8. Op zich…. en op zich is het af en toe ook behoorlijk bruin wanneer het de kraan uit komt….op zich