• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Marcel-GumbsCURAÇAO – Een dag later dan afgesproken heeft formateur Theo Heyliger zijn eindrapport ingediend bij gouverneur Eugène Holiday. Marcel Gumbs is de nieuwe minister-president van Sint Maarten. Het kabinet wordt gesteund door de fractie van de Verenigde Volkspartij (UP) en de onafhankelijke parlementsleden Leona Marlin-Romeo en Cornelius de Weever.

  Dat meldt Caribisch Netwerk.

  Niet compleet
  Het kabinet is nog niet compleet omdat de zoektocht naar kandidaten voor het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur en het departement van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid nog niet is afgerond.

  Kabinetsleden
  Marcel Gumbs neemt voorlopig Volkshuisvesting onder zijn hoede en minister van Justitie Dennis Richardson, die op zijn post blijft, doet Volksgezondheid erbij. Martin Hassink blijft aan als minister van Financiën. De andere leden van het kabinet zijn Rita Bourne-Gumbs (Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport) en Claret Connor (Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie).

  Ambtseed
  Josiane Fleming-Artsen wordt de opvolger van gevolmachtigd minister Mathias Voges in Den Haag. Er is geen plaatsvervanger benoemd. De leden van het kabinet leggen morgen hun ambtseed af op het kabinet van gouverneur. Na deze ceremonie volgt een constituerende vergadering in het overheidsadministratiegebouw.

  www.versgeperst.com