• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  klein CuracaoCURAÇAO – “Als er nog steeds geen bouwvergunning is, mag van mij alles op Klein Curaçao met een bulldozer worden platgegooid”, schrijft oud-minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning in een brief aan zijn opvolger Earl Balborda. Dat meldt Caribisch Netwerk.

  Cooper wacht een maand op antwoord van Balborda op een zestal vragen en gaat daarna over tot andere acties. “Ik laat dit niet rusten, want de verjaringswet is uiterst gevaarlijk.”

  Berichtgeving
  Cooper las de berichtgeving dat bootexploitanten zich delen van Klein Curaçao toe-eigenen. Hij had soortgelijke verhalen ook van een partijgenoot gehoord. Gisteren stuurde Cooper de minister daarom een brief.

  Illegaal
  “Ik moet bekennen dat de bouwsel er ook waren toen ik minister was”, geeft Cooper toe. “Van Dienst Openbare Werken heb ik toen begrepen dat de eigenaren geen vergunning konden krijgen voor bouw, maar daarna moest ik vrij snel aftreden als minister. Balborda is nu al enkele jaren op zijn positie en moet, een jaar nadat hij zei dat er illegale bouw was, duidelijkheid scheppen.”

  Verjaring
  Cooper wil dat er spoed achter de zaak wordt gezet, want hij is doodsbenauwd voor de verjaringswet. “Als na twintig jaar de verkrijgende verjaring geldt, wordt het een discussie tussen de regering en eigenaren. Niemand heeft daar zin in en we moeten ver uit de buurt blijven hiervan. Een bewaker die mensen wegstuurt onder het mom van ‘privé’ mogen wij niet langer tolereren.”

  8 reacties op “Cooper vraagt Balborda om snelle actie op Klein Curaçao”

  1. Ik vind die stuiptrekkingen van Charles eigenlijk wel grappig.

  2. Ja Tokaya Het nadruk! op het losse Klein Curacao mag absoluut geen prive terrein worden..Voordat er over 10 jaar er een resort op staat

  3. Cooper en bouwvergunningen, dat is gewoon een hele slechte combinatie. Misschien dat Cooper nog even terug kan denken aan de tijd dat hij Minister was en er illegale bouwwerken van ene heer Dos Santos waren, een man waarbij Cooper aan het infuus lag….tja, je bijt niet in de hand die je voedt!!

  4. Ja Cooper, iedereen moet zich aan de wet houden he?
   En de ISLA? Dat is anders, want de wet kan daar niet worden toegepast he?
   Zou (prive) centjes gaan kosten?

   Cooper is voor zuiver bestuur he?
   We hebben het toch over dezelfde Cooper die zei:”Het eerste wat we gaan doen, is proberen de screeningswet te elimineren , omdat de wet een gelegenheidswet zou zijn die op illegale wijze tot stand is gekomen” . Het volk vergeet snel, denkt hij zeker?

   Dezelfde Cooper die het normaal vindt dat zijn zaken met Boy Luckert, zijn activiteiten met en bij ISLA, de erfpachtzaak bij Knip, de zaak met Robby dos Santos voor zijn project Playa Abou & Abou…allemaal keurig legaal zijn en door integere bestuurders bewaakt he?

   Heeft de man nu echt een bunker voor zijn hoofd?

  5. Het is raar. Ondanks dat de Mermaid haar eigen prive terrein heeft gaan de mensen die met de mermaid gaan toch naar de hutjes die voor iedereen zijn neergezet en claimen deze als ook prive terrein van de Mermaid (mensen hebben geen zin om hutje mutje te zitten en claimen dan de andere gedeeltes van het strand). Daarom beter geen prive dingen op een openbaar eiland. Als de Mermaid en Miss Anne er iets willen neerzetten dan ok maar wel voor iedereen!

  6. Politici zijn onvoorspelbaar, Wimpiri…….en Klein Cur
   Wanneer zij deel uitmaken van een coalitie wuiven zij mee met de wind van de coalitie.
   Wanneer zij deel uitmaken van de oppositie blazen zij mee tegen de coalitie.
   Dingen die zij tijdens hun mandaat niet zouden doen, zijn zij eens dat dat moet geschieden als anderen deel uitmaken van een coalitie.
   Het is niet goed te praten dat er, illegaal, terrein verkregen wordt maar wie weet er nou hoe het vork in de steel zit. Geen vergunning, geef een ieder een termijn om de zaak te verwijderen. Mondeling toegestaan in afwachting van een vergunning, regel de vergunning. Verzoek om een vergunning tot vestiging, afwachten totdat je dat hebt.
   Maar ja, ons kent ons. Bureaucratie?

   Laat Klein Curaçao voor zij die met het vissen hun dagelijks brood verdienen en LOSSE recreanten. Afmeren, een dagje recreëren en wegwezen.

  7. Typisch Cooper, smoel so. Hoe dacht hij een bulldozer op Klein Curaçao te krijgen ? Valt mij tegen dat hij de Koninklijke Marine niet vraagt om haar volgende schietoefeningen richting Klein Curaçao plaats te laten vinden. Wel zuiver richten a.u.b. er staat een vuurtoren en al doet hij het niet, hij is wel van nationaal belang.

  8. Cooper deed anders niets tegen de illegale bouw bij Caracasbaai van de heer Dos Santos.

   Was Cooper niet van plan om het te gaan ontwikkelen met El Hakim?