• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CubaCURAÇAO – De Verenigde Staten gaan de diplomatieke betrekkingen met Cuba normaliseren. Tevens komt er een ambassade op het communistische eiland. Dat hebben bronnen in Washington gezegd. President Barack Obama komt later op de dag met een officiële aankondiging.

Het normaliseren van de betrekkingen maakt deel uit van een bredere overeenkomst. Eerder op de dag zeiden Amerikaanse bronnen dat Alan Gross, een Amerikaan die vijf jaar vastzat in Cuba, is vrijgelaten. De 65-jarige Gross is vanochtend op een vliegtuig richting de VS gezet, aldus de bronnen. In ruil laten de VS drie Cubanen vrij die in Florida gevangenzaten wegens spionage.

Constructievere relatie
Volgens de Republikeinse senator Marco Rubio worden ook restricties op handel en bancaire zaken opgeheven.
Eerder deze maand zei Obama dat de vrijlating van Gross tot een constructievere relatie tussen de twee landen zou kunnen leiden.

Toespraak
Obama komt om 18.00 uur Nederlandse tijd met een aankondiging over Cuba. In die toespraak zal hij hoogstwaarschijnlijk Gross’ vrijlating en het normaliseren van de betrekkingen officieel bekendmaken.

© Novum

3 reacties op “VS normaliseren betrekkingen met Cuba”

 1. @Roebel, Amerika is Rusland aan het pesten door relatie met Cuba te verbeteren?
  Dat is net zo iets als stellen dat Rusland Amerika aan het pesten is door de Krim te annexeren Moldavia en Georgie dwars te zitten? Welke variant heb je liever?

  Iets heel anders is, dat het een impact kan hebben op het toerisme.
  Ooit gehoord van mensen die het weten kunnen:
  “Als Cuba opengaat, wordt het DE toeristische bestemming van de region”.
  Wat betekent dat voor Curacao en Aruba? (Aderlating?)

 2. Mooi gebaar, maar ……… is die niet een achterbakse (!) Amerikaanse truc om Rusland weer dwars te zitten, net als het láten dalen van de olieprijs. Amerika is zelf al een totaal failliet land met een schuld van tienallen cijfers, nu moet Rusland volgen?

 3. Is mooi. Wat is nou mooier dan dat er vrede direct voor je deur gesticht wordt?
  Wat is er nou mooier dan vrijheid van verkeer tussen volkeren en in het speciaal van familieleden?