ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker maakt zich zorgen over de dioxinevarkens op ons eiland.

Vandaag lees ik in de Telegraaf een stuk wat begint met: “Curaçao doet niets aan dioxinevarkens op het eiland”. Want volgens minister Ben Whiteman is er niets aan de hand en zolang ze bij het abattoir het vet, de nieren en lever weghalen is het grootste gevaar geweken, want daarin zit het meeste dioxine. Zijn argument is: omdat er aan het einde van het jaar altijd meer vraag is naar varkensvlees, is het maar beter om zo het gevaar te omzeilen, dan de consumptie te verbieden en dat de boeren zelf gaan slachten om aan de vraag te voldoen.

Dus laten we het gevaar bagatelliseren om te voorkomen dat de boeren met de varkens blijven zitten of dat we ze allemaal moeten afslachten en de boeren zonder inkomen komen te staan.

En deze minister moet juist waken voor onze gezondheid? Ik zou hem niet eens met mijn hond vertrouwen laat staan met mijn gezondheid, want met zijn uitlatingen heeft hij bij mij een brevet van stupiditeit in de zesde graad gekregen en dat voor iemand die zelf arts is die zoiets stoms zegt, ongelooflijk!

Was er niet iets van zachte heelmeesters maken stinkende wonden?

In Nederland en Duitsland hebben ze duizenden varkens afgeslacht toen bleek dat er dioxine werd gevonden onder de varkens. Gelijk werd alles nagekeken en werden er maatregelen getroffen om verspreiding te voorkomen.

Hier hebben ze een vergadering gehouden met die paar varkenshouders en ze gezegd dat ze voortaan de varkens op betonnen vloeren moeten laten lopen en dat ze beter op de hygiëne moeten letten voor de rest is het business as usual!

Jammer dat we hier geen riet hebben groeien want dan zou hij ons met een kluitje het bos in gestuurd hebben.

Maar laten we nou naar het effect van de domme uitlatingen van deze meneer bekijken!

We hebben twintigduizend Chikunguya-gevallen op het eiland en meneer komt niet eens op de vergadering opdagen die speciaal werd aangevraagd om dat probleem te bespreken. Mind you een epidemie van twintigduizend gevallen!!! De NOS had het groots beschreven en de toeristen aangeraden om genoeg deet mee te nemen. Er is toch geen remedie voor. Hup, daar gaat onze Nederlandse toeristenmarkt!

Laten we eerlijk zijn wie neemt moeders en de koters mee op vakantie wetende dat er een grote kans bestaat dat iedereen doodziek terugkomt? Dan ga je toch liever op een camping op Texel zitten!

We hebben een dioxineprobleem en meneer poedert dat af met: “Er is niks aan de hand, haal dat vet maar weg en eet maar rustig verder.”

Ik begin écht te geloven dat er een speciale catalogus is waar we deze mensen vandaan halen want minister Cooper kwam ook met zo’n helder idee om mensen die aan obesitas lijden te betalen om af te vallen. Hij is ook al zo’n prijswinnaar die de hersencellen heeft van een slak en de persoonlijkheid van een lege fles cola.

Vinden we het raar dat Nederland met zijn zestien miljoen mensen denken dat wij een derdewereldland zijn als ze dit soort verhalen in de Telegraaf lezen.

Wat zullen ze denken? Dat wij een stelletje viespeuken zijn die het niet zo nauw nemen met de hygiëne en dat de gekozen minister zich toch niet bekommert om het volk die hem gekozen heeft om voor hun gezondheid te waken? Hij kiest voor de weg van de minste weerstand en dat is die paar varkenshouders tevreden te houden, zodat ze bij de volgende verkiezingen weer op hem zullen stemmen, want daar gaat het uiteindelijk om!

Ik blijf lachen op deze klip want de hele ‘ayaca-business’ ligt op z’n gat, de ‘Ham di Pasku’ kan ook in de ijskast blijven staan en de ‘oreas’ blijven tot volgend jaar aan de dioxine varkens zitten.

Merry Christmas minister Whiteman. Ik heb besloten om u een hangbuikzwijn cadeau te doen voor de kerst!

5 reacties op “Ingezonden: Zijn we nou écht een derdewereldland?”

  1. Beste Arthur, ik heb toch wel wat moeite met dat derdewereldland, want dat maakt van mij een derdewereldburger. Aan de andere kant komen wij dan misschien in aanmerking voor speciale hulpprogramma’s van bijvoorbeeld de Wereldvoedsel Bank. En dus begin ik Cruijff steeds meer te waarderen “ieder nadeel heeft z’n voordeel”.

  2. Probleem van Whiteman is dat hij denkt dat hij niet goed is op taalgebied.

    I.p.v. een leider te zijn maakt hij zichzelf tot lijdend voorwerp.

  3. Een zeer vermakelijk artikel! Maar het valt mij een beetje tegen, dat de Arthur Donker toch dient te weten, dat op Curacao nóóit de OORZAAK van een probleem wordt aangepakt. Problemen worden gebagetaliseerd of ontkend. Of een ander heeft het gedaan, ja toch?
    Nooit wordt een probleem erkend en naar een blijvende oplossing gestreefd. Leve de luchtvervuiling :-((

  4. Die mensen zijn hopi Webu.

  5. De betiteling ‘derdewereld’ land hield oorspronkelijk in een land dat niet tot de NAVO en zijn bondgenoten behoorde noch tot de ‘tweede wereld’ de voormalige Soviet Unie en haar bondgenoten. In economische zin waren derde wereld landen, landen die hulp eisten en kregen van hun voormalige kolonisatoren. Later werden de onderontwikkelde landen in Afrika, Zuid Amerika en Azië gerekend tot de derdewereld met als karakteristieken; geringe economische ontwikkeling, lage levensverwachting, armoede en hoge voorkomens van ziekte. Kortom landen die niet zonder hulp kunnen voortbestaan. Helaas voldoet Curaçao de laatste jaren steeds meer aan een groot deel van deze karakteristieken en moeten we de schrijver van het ingezonden stuk gelijk geven.