DSC_0065CURAÇAO – Curaçao en de Verenigde Staten (VS) gaan samenwerken om de transparantie op fiscaal gebied te bevorderen. Minister José Jardim van Financiën en de Amerikaanse consul-generaal James Moore tekenden gisteren de FACTCA-overeenkomst (Foreign Account Tax Compliance Act).

Beide landen gaan fiscale informatie uitwisselen en samenwerking op belastinggebied verbeteren. Dit om onder meer belastingontduiking tegen te gaan

DSC_0086

4 reacties op “Curaçao en VS werken samen tegen belastingontduiking”

  1. Het kleinste land ter wereld, dat gaat tellen, 🙂 Het braafste jongetje van de klas. Maar wel op de foto, geweldig toch?
    Nog even en het failliete USA zal eisen dat er niet meer met contant geld betaald mag gaan worden en natuurlijk wereldwijd. Misschien ook de mensen maar gaan chippen?
    Is Amerika een terreurstaat?

  2. Samenwerken is wel een groot woord. De USA verplichten buitenlandse banken de facto te doen wat de Amerikaanse belastingdienst vraagt. Het is dit soort imperialistisch gedrag (dwingen over de landsgrenzen heen) dat op termijn Amerika gaat opbreken. Nu is er geen keus.

  3. Ligt het aan mij of is de heer Jardim wel erg dik geworden.. Als je op de ministersstoel zit dan vliegen de kilos er aan! (Cooper, Asjes, Thode, Jamaloodin)

  4. Ik ken genoeg bedrijven hier die belastingontduiken. Moeten ze op curaçao niet eerst hun eigen sh** opruimen?