• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

mfk persconferentie 1CURAÇAO – Volgens MFK-leider Gerrit Schotte is het voorgestelde nieuwe belastingsysteem van minister José Jardim van Financiën, niet zo gunstig als hij doet lijken. De inkomsten- en winstbelasting wordt verlaagd terwijl er daarnaast aftrekposten worden geschrapt. Schotte gaat donderdag in protest tegen de hervormingen.

De MFK-demonstratie vindt plaats om 08.00 uur op het Wilhelminaplein.

11 reacties op “Schotte: ‘nieuwe belastingmaatregelen niet gunstig’”

 1. @ Sigfried Martina. Wie is nou in godesnaam

  Dat gaat je geen moer aan en daar heeft men zo zijn redenen voor. Debatteren kan je ook met de pseudoniemen, maar ik ben absoluut niet overtuigd dat je kan debatteren met wie dan ook en is het slechts een voorwendsel van je om dat niet te doen.

 2. Oh wat heerlijk mensen. Weet bij god niet, wie jullie allemaal zijn. Kan ik niet vaststellen uit de naar ik aanneem pseudo namen die jullie allemaal gebruiken.
  Wie is nou in godesnaam “Wilbert”, “Zeepie”, “Zorro”, ” Oscar”, ” jelle”, “Tokaya”.

  Ik ben Sigfried Martina, n’ en echten “Yu di Korsou”.
  Vroag oe bie dissen op n’en netten menier en met respekt: Wees noe n’ en kearl, gebroek dien of oene aegn naam, dan kan’k fatsoenlik met oe proatn, of debatteer’n a’j dat leever wil.
  Of dreet oe aans in de bokse? Groet’n

 3. Geen aftrek voor woningonderhoud?
  Over vijf jaar ziet heel Willemstad er uit als de beroerdste straten in de ahcterbuurten van Otrabanda.
  Leuk als Werelderfgoed stadje.

 4. Wacht maar de volgende belasting komt er al aan ………. de IQB. Belasting op het hebben van intelligentie. Tot IQ 70 is die nul gulden.
  Van 71 – 80 = 50 gulden, van 81 – 90 = 500 gulden, van 91 – 100 = 5000 gulden.
  En alles daarboven 50000 gulden. 🙂

 5. Jelle, allemaal tot je dienst, maar het gaat er om wat de regering de burger en het bedrijfsleven voorspiegelt. Het “loonzakje” alleen is niet zaligmakend, als je daarnaast minder belasting terugkrijgt c.q. meer belasting moet betalen. Het rapport van de RvA laat zien, dat de vondsten van minister Jardim niet eenduidig wijzen op een briljante kennis van hoe de besteding voor de burger vooruitgaat. Overigens moet Schotte niet op straat maar in de Staten zijn bezwaren uiten gemakshalve verzwijgend wat zijn minister van financien aan puinhoop heeft achtergelaten. PNP-er Davelaar zal de belastingwetgeving niet goedkeuren, waardoor er geen meerderheid voor de coalitie is. Back to the drawingboard dus.

 6. Ware het niet door Schotte ltd., dan zou eerdere genomen maatregelen om de kas van de overheid bij te spekken niet nodig zijn geweest. Weer zo’n politicus die met alle winden meegaat. Maar ja, iemand die met dozen bananen kiezers zover heeft gekregen voor hem te stemmen weet niet beter dan een coalitie en zijn plannen te torpederen.
  Zeepie, weleens naar de overheden van andere landen onder anderen Nederland gekeken?

  Per 1 januari 2015 zijn er ook in Nederland, Griekenland, Italië, belastingmaatregels in de pijplijn, wat zegt u daarvan, naast al de andere maatregelen die de fiscus in petto heeft en waarbij de minst draagkrachtigen, die zullen voelen?
  Kijk eens naar de reactie van ”Zorro” die wilt tenminste de zaak rustig afwachten en dan pas reageren.
  Oscar, weten de respectievelijke gemeentes en de Nederlandse zorgbehoevenden wat 2015 voor hun in petto heeft qua zorg door dezen (gemeenten)?

 7. Het verminderen van de belastingdruk en tegelijkertijd verminderen van de mogelijkeden van aftrekposten zijn maatregelen die passen bij een beleid van een overheid die efficienter wordt en minder ingrijpt in de samenleving. Juist geen ‘communistische” herverdeling maar een liberale maatregel. Hou het geld bij de mensen in de zak en zij kunnen dit besteden naar eigen inzicht. Lagere belastingdruk vermindert de prikkel tot belastingontwijking of belastingontduiking. Minder aftrekposten verminderd mogelijkheden tot misbruik en verlaagd de controle inspanning van de belastingdienst.
  Al met al een juiste beslissing maar er zullen altijd mensen zijn die voordeel of nadeel bij de oude of nieuwe situatie hadden en hebben. Zelf denk ik er niet beter van te worden maar toch ben ik voor een kleinere overheid.

 8. @Zorro, Op 31 December zullen de maatregelen bekend worden en per 1 Januari ingaan.. zo doen we dat.. en niemand die precies weet hoe en wat men gaat doen!

 9. Kunnen we niet even wachten met gal spuien, totdat de maatregelen officieel bekend zijn? Er loopt al een motie tegen de OZB, die door de minister afgehandeld moet worden.

 10. De zogenaamde verlaging van de inkomstenbelasting is gewoon een ordinaire communistische herverdeling van inkomsten; weer over de rug van de huis-eigenaren en kleine ondernemers en ten koste van de economie. Het schrappen van onderhoudskosten huis gaat ten koste van werkgelegenheid; de beperking van de aftrek van rente-lasten zorgt ervoor dat de hypotheek veel zwaarder gaat drukken; het schrappen van aftrek van respresentatiekosten (kleine ondernemers gebruiken veelal restaurants als verlenging van hun kantoortje om toch een beetje representatief over te komen) gaat ten koste van de horeca; die al flink gestraft is door de OB verhoging. Het meest trieste is dat het nu 16 December is en deze regeling waarschijnlijk al per 1 Januari wordt ingevoerd. Dit getuigt van een compleet onbetrouwbare overheid! En de winstbelasting? MCB zal blij zijn met een paar miljoen extra netto in het handje. Alex, Alex toch…

 11. Als de payaso-regering van Schotte de schatkist niet had leeggemaakt hadden we alle aftrtekposten kunnen behouden EN de belasting kun verlagen,