kokomoCURAÇAO – Volgens de entomoloog Richard Kaae wordt de vliegenplaag bij Kokomo Beach niet veroorzaakt door onafgedekt vuil op Malpais. Kokomo heeft weer last van een vliegenplaag. In januari werd het afvalverwerkingsbedrijf Selikor gedwongen een dwangsom te betalen van 5000 gulden per dag.

Onlangs stapte Kokomo weer naar de rechter. In een rapport concludeerde Kaae echter dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de vliegen van de vuilstortplaats komen. De rechter oordeelde dat Selikor de nodige maatregelen treft en legde geen dwangsom op.

5 reacties op “‘Vliegenplaag Kokomo niet veroorzaakt door vuil Selikor’”

  1. Ongelooflijk dat het rechtsstysteem zo krom kan zijn..
    Mijn nicht werkt op de landfill en ikzelf woon in jan doret. En geloof me, er is wel degelijk een direct gevolg wanneer het vuil er meerdere dagen onafgedekt ligt! Schandalig! Kokomo is de enigste die het lef heeft om tegen selikor in te gaan, want degene die in de buurt van selikor wonen zijn hier zwaar de dupe van.. Er zoude meer mensen moeten ziin die voor ons op kwamen! En mensen die me niet geloven, je zou voor de grap eens langs de landfill moeten rijden, je lacht je kapot hoe middeleeuws en onhygienisch ze te werk gaan. In de 21ste eeuw is dit niet meer acceptabel! Gert-Jan Mertens

  2. Nee het komt door een paar dode geiten in de knoek tussen Vaersenbaai en Bullenbaai ! How stupid do they think we are ?

  3. Kokomo moet zelf maar eens gaan kijken in eigen keuken. wij hebben met een groep, daar hamburgers besteld en gegeten, na het eten van deze voedselwaar hadden we direct last van wormen. de hamburgers waren ook rauw en half bevroren. mischien eens de hand in eigen boezem steken?

  4. Zoveel entomologen zoveel meningen.

  5. Ooooowww……dus die lastige vliegen komen helemaal niet door Selikor, is nu dus gebleken en bewezen!!!! Een publieke verontschuldiging van Kokomo jegens Selikor zou dan zeer gepast en op zijn plaats zijn. En enig onterecht verkregen dwangsom retourneren…!

    Laat zien dat er ook nog integriteit bestaat…..