• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

mugCURAÇAO – Volgens het tijdschrift Time Magazine dragen een miljoen mensen op de wereld het chikungunya-virus. De farmaceutische industrie zou hier echter niet genoeg op inspelen. Volgens het blad is er geen middel om het virus te bestrijden of behandelen, omdat er weinig interesse is vanuit deze bedrijven.

Het virus heeft zich razendsnel verspreid binnen het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Volgens de epidemioloog Izzy Gerstenbluth zijn er waarschijnlijk twintigduizend chikungunya-patiënten op Curaçao. Dit is een schatting op basis van een rekeningmodel, want er wordt minder getest  op het virus. Daarnaast melden minder mensen zich bij de dokter.

5 reacties op “Miljoen mensen met chikungunya”

 1. Interessante constatering dat de medicijnenmaffia (nog) geen brood in dit virus ziet!!? Wordt het nu niet een keer de hoogste tijd dat deze maffia wordt aangepakt op hun monopolie positie en in het algemeen belang gaat denken en werken?!

 2. @makantiano, Vergeet niet dat iedereen vaak dezelfde mensen telt..omdat we op dit eiland iedereen kennen.

  Stel je eens voor dat dit een dodelijk virus was? Dan was de helft van Curacao nu al dood.. en de regering.. die kijkt erbij en doet niets.

 3. Zoveeeeeel chikungunyanisten gaan bij de eerste symptomen al niet meer naar de dokter….Iedereen kent wel iemand in zijn directe omgeving die het al heeft, dus volgen hun ‘advies’ maar gewoon op, en bijna altijd komt het dan wel weer ‘goed’…..

  20.000 vd 160.000 inwoners is maar 1 op de 8, lijkt mij aan de superlage kant…..iedereen kan zo 25 gevallen opnoemen in zijn directe omgeving….en als je uitgaat dat een gemiddeld persoon 30 – 35 directe vrienden\kennissen heeft.…….

 4. @karel.

  Ja Karel idd.Maar heleaas kunnen we hier niemand anders de schuld van geven dan de mug.Heel veel mensen in mijn omgeving hebben het al gehad .Ik en mijn gezin kunnen ons nog steeds redden met inspuiten en de horren voor de ramen.Maar er komt een dag dat we het ook krijgen ,niets aan te doen.

 5. En de toeristen blijven toch komen, hoe lang nog?