• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Eerste grammaticaboek PapiamentCURAÇAO – Het eerste grammaticaboek van het Papiaments is onlangs ook in Nederland gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens een boekpresentatie door de schrijvers Florimon van Putte en Igma van Putte-de Windt in de Haagse Bibliotheek. Het handboek is getiteld: ‘Grammatica van het Papiaments, vormen en communicatieve strategieën’.

Het boek bevat een trefwoordenregister en een alfabetische lijst met begrippen en termen in het Papiaments en Nederlands. De schrijvers van het boek werden in 2006 bekroond met de Chapi di Plata-prijs. Dit vanwege hun publicaties op het gebied van het Papiaments. De gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels was aanwezig bij de boekpresentatie.

5 reacties op “Presentatie eerste grammaticaboek Papiaments”

 1. Curacaosenaar: Nederland in grote armoede als Cuacao onafhankelijk wordt: leg eens uit?
  Nederland heeft 110 x meer inwoners. Het zal eerder andersom zijn, Droom lekker verder van een onafhankelijk Curacao, beroofd door de eigen criminele en corrupte elite.

 2. Ach onze dorpsfilosoof Curacaosenaar heeft zijn vinger op de zere plek gelegd, Nederland brengt finaciële armslag met scheppen tegelijk naar ons eiland en onze respectievelijke regeringen brengen het met kruiwagens tegelijk weer weg. Schiet niet echt op hè.

 3. Karel ,
  Denkt jij dat na de onafhankelijkheid van Curaçao verdwenen Nederland van Curaçao
  Ik denk het niet want Nederland blijft toch om de Financiële Pot van Curaçao te bemachtiging en ook te kunnen genieten ( gratis )van de wereldwijd positie van Curaçao( Een van de vijfde belangrijk centrale posten ter wereld ) om de producten van Nederland naar de andere kant van de wereld te verspreiden .Als Nederland stop ermee dan belanden Nederland in grootte armoede .Want de transporteren van Nederlandse producten naar de andere kant van de wereld worden heel erg duur

 4. Hoe een Dialect plotseling in een Taal kunt verander

 5. Precies op tijd voor de totale(!) onafhankelijkheid van Curacao. Snap alleen dat ook nog Nederlands dan niet meer. Nederlands wordt na de onafhankelijkheid niet meer gebruikt op Curacao, ENKEL nog Papiaments. Dat is pas luid en duidelijke taal.