• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  RechterCURAÇAO – De 44-jarige I.H. die op 31 maart 2013 over een snorkelaar heen voer in de baai van Cas Abou, is vandaag veroordeeld tot twaalf maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar. Jean Jaques Debrôt  (63) overleed na de aanvaring. Hij was samen met een groep aan het duiken toen de boot voorbij voer en daarbij hem fataal raakte.

  Hij is schuldig geacht aan de dood van de snorkelaar.

  Werkstraf
  H. heeft ook een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen van 9.679,19 gulden en nog een bedrag van 735,87 euro voor onder andere de begrafenis en de kosten voor de ambulance. De kosten (1500 gulden) die gemaakt zijn door de benadeelde partijen komen ook voor zijn rekening.

  Snelheid
  Volgens de rechter heeft hij zijn “snelheid onvoldoende aangepast in het ondiepe gedeelte van de baai, gelet op de ruwe zee en het feit dat daar snorkelaars, duikers en zwemmers waren. Daardoor heeft de bestuurder het slachtoffer, die bij een duikersboei snorkelde, niet gezien en heeft hij het slachtoffer overvaren. Dit vaargedrag wordt beoordeeld als aanmerkelijk onvoorzichtig. Daarmee is dood door schuld bewezen”, aldus de rechter.

  Dochter
  De rechter benadrukte daarnaast dat het ongeval met name voor de dochter een traumatische ervaring moet zijn geweest. Zij was tijdens het ongeluk namelijk onder hem aan het duiken.

  2 reacties op “Twaalf maanden voorwaardelijk voor overvaren snorkelaar”

  1. Wat een flutstraf voor deze asociaal. 2 jaar gevangenisstraf was op zijn plaats geweest. Hoe lang tolereren we onze slappe rechters nog?

  2. Mijn goede vriend Jean Jaques verdiende beter, maar zo is het nu eenmaal op Curacao, waar een mensen leven kennelijk niet veel waard is.