• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

youth-care-center-cay-bay-miss-Lalie-inset-300x172CURAÇAO – Minister van Justitie Dennis Richardson heeft gisteren het Miss Lalie jeugdzorgzcentrum geopend. Het centrum heeft plaats voor twintig jongeren tussen twaalf en achttien jaar die met justitie in aanraking zijn gekomen. Het centrum gaat in bedrijf op 16 december. Dan komen de eerste jongeren aan.

Dat meldt Caribisch Netwerk.

Geen detentiecentrum
Roland Duncan kwam in 2012 op het idee het gebouw in Cay Bay niet als weeshuis, maar als jeugddetentiecentrum te bestemmen, maar die term van zijn voorganger beviel Richardson niet. “De focus ligt niet op detentie maar om jongeren weer op het rechte pad te brengen.”

Eulalie Meyers
Het centrum is vernoemd naar Eulalie Meyers, de moeder van het UP-parlementslid Franklin Meyers. “Dit is een grote eer,” zegt Meyers. “Onze moeder heeft haar leven gewijd aan het dienen van anderen.” Miss Lalie begeleidde voor meer dan veertig jaar gevangenen in Pointe Blanche. Meyers: “Ze zei vaak tegen hen: je hebt drugs en stelen geprobeerd. Probeer nu God maar eens.”

Opleiden
Plaatsvervangend hoofdofficier van Justitie Karola van Nie benadrukt dat het centrum er niet uitsluitend is om terug te slaan naar jongeren die een fout hebben gemaakt. “Het gaat ook om opleiden, begeleiden en perspectief bieden. We zetten ze niet aan de kant omdat ze iets fout hebben gedaan.”
Met de vestiging van het jeugdzorgcentrum voldoet Sint Maarten aan de vereisten van de Conventie van de Rechten van het Kind.

Trots
“Er zijn momenten in je leven dat je erg trots bent. Dit is er een van,” vindt minister Dennis Richardson. “Dit centrum is cruciaal. Met liefde en doorzettingsvermogen gaat het lukken.”

www.versgeperst.com