• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans schreef een open brief aan minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties betreffende de Task Force Kinderleed.

  Geachte heer Plasterk

  Allereerst mijn dank voor uw brief en antwoorden 5 december 2014. Het is toe te juichen dat er een actieplan opgezet is samen met de eilanden en Nederland. Maar toch wil ondergetekende even wat zaken duidelijk maken, want na het wederom lezen van het actieplan en de acties van een task force blijken de volgende zaken niet juist.

  1. Ondergetekende is reeds 33 jaren bezig om kinderleed aan te pakken door 54 kinderen in huis te nemen samen met zijn inmiddels overleden vrouw.
  – In 2010 schreef hij het boekje “Geboren voor een cent” en hij werd door lokale politici bedreigd.
  – Eind 2010 overhandigde ondergetekende het rapport “Kinderleed verleden tijd” aan de toenmalige
  premier heer Schotte. Deze beloofde veel maar deed weinig.
  – Mei 2014 kwam ondergetekende met het rapport over de kern van kinderleed “De piramide die
  kinderleed, -handel, -misbruik rechtvaardigt.” Dus de brief naar u was niet om een 25 jaren
  rechten van het kind te vieren.

  2. U haalt het Unicef-rapport aan ‘Koninkrijkskinderen’. Wat in onze ogen een farce is omdat pas in 2010 door heer Schotte toestemming werd gegeven voor een onderzoek. Alle vorige regeringen weigerden medewerking! Het onderzoek mocht uitsluitend gedaan worden bij aangewezen instanties vanuit de politiek! Iedereen die in het veld werkte, huisartsen en wijkverpleging die midden in de ellende werkten, werden geweken en kregen zelfs geen contact met Unicef-onderzoekers op de eilanden! Ondergetekende heeft toen bij Unicef international een klacht ingediend, daar de cijfers gemanipuleerd waren en onderzoekers onder druk stonden van de lokale politiek. Uit ons eigen onderzoek van mensen uit het veld blijkt dat +/- 73 procent van de kinderen op Curaçao, te maken hebben met enige vorm van kinderleed! 73 Procent heer Plasterk.

  3. De rol van Nederland in de internationale kinderhandel: Wat ondergetekende persoonlijk meemaakte was de toenadering van een belangrijke freemason die contact had met uw Koninklijk Huis en ons benaderde voor kinderen die geen moeder of vaderlijke band meer hadden om die naar Indonesië te sturen voor heropvoeding! Daarnaast vertelde dit paar dat deze ‘handel’ ook hier op Curaçao gaande was met buitenlandse kinderen. Er werd samengewerkt met de Nederlandse Koninklijke Marine. ‘Think Alpha’ kwam naar boven.

  Wat is de ware stand van zaken?

  a. We hebben een politiek die er alles aan doet om kinderhandel en kinderleed te verzwijgen. Natuurlijk want kinderhandel/-leed is terug te voeren naar vele politieke acties.

  b. Mensen die voor kinderen opkomen worden bedreigd of tegengewerkt en er zijn er zelfs die ‘verdwijnen’.

  c. We hebben twee wijken Fuik/Montaña Rey en Marie Pampoen, waar de drugs vanuit de wereld aan land komt en waar de top van de criminele clubjes zich gevestigd hebben om te zorgen dat de grote heren veilig blijven. De grotere partijen gaan via containers (haven) verder naar Rotterdam en Antwerpen.
  De lokale markt wordt voorzien via kleine criminelen veelal in Souax, Seru Fortuna en Marchena. In die wijken worden kinderen opgeleid als zijnde drugskoeriers en vele meisjes als hoeren en poppetjes voor hun helden met zakken vol geld en snelle wagens.

  c. We hebben de vele resorts die voor vele lokale mensen hermetisch zijn afgesloten, maar waar wel zeer regelmatig drugs en seksfeesten (ook met minderjarigen) zijn. Dat allemaal beschermd door de bewaking voor aan de toegangspoort. Schrijft men hier Justitie daar op aan, wordt er gezwegen in alle talen.

  d. We hebben een Rooms-katholiek (RK) geloof waar al twee pastoors vermoord zijn. Dat was echt niet omdat ze het woord god verkochten. Alles om deze mysterieuze moorden wordt in het geheim afgewerkt en bewijzen snel verbrand (crematie van persoon). Bij aangiftes van ongeregeldheden op RK-scholen of bij de kerk met kinderen wordt alsmaar afgedaan als zijnde niet belangrijk, verjaard of je wordt totaal genegeerd.

  e. Daarnaast hebben we de vele religieuze groepjes en stichtingen waarvan ik al vele jaren melding maakte bij diverse ministers en het Openbaar Ministerie; van verwaarloosde, misbruikte en zelfs gestorven kinderen in deze gemeenschappen op ons eiland Curaçao. Geen respons, zeker geen aandacht.

  f. Daarnaast hebben we een Justitie, OM en rechterlijke macht die absoluut niet weet om te gaan met kinderen in nood en zeker niet als ze misbruikt zijn geweest. Persoonlijk maakte ondergetekende mee dat rechters over en over de kinderen bleven ondervragen over de handelingen en dat met publiek in de rechtszaal. Zo hebben we twee kinderen die totaal psychisch wrak werden door toedoen van deze rechters.

  g. In de huidige werkelijkheid is het praktisch onmogelijk om zaken te regelen voor de lokale jeugd daar die door alle instanties tegengewerkt worden. Zo blijven scheepsladingen vol met goederen in het buitenland omdat men lokaal er exorbitante regels op na houdt.

  Het rapport

  Wat ondergetekende op valt in het rapport en in uw task force is dat wederom er een pleister op een etterende wond wordt geplakt zodat het van buiten er weer wat vriendelijker uitziet. Het lijkt meer op het zoveelste rapport om veel subsidiegeld te vangen en zo weer net te doen alsof er aan gewerkt wordt. Wederom mist ondergetekende de aanpak vanuit de bron. Natuurlijk, want de bron moet gezocht worden onder de mensen achter de hoge muren/kerken en resorts, die veel geld maken met het witte goud en duistere handel. De gewone kleine criminelen moet met veel risico’s het allemaal aan de man brengen via gangs, prostitutie en via kinderhandel(arbeid). Wijlen heer Wiels was dicht bij die bron en dat kostte hem zijn leven. Door het verzwijgen door justitie van de waarheid gaat alles weer gewoon door als vanouds.

  Ondergetekende wil sluiten met uw laatste zin over initiatieven vanuit de samenleving en wat hij samen met zijn overleden vrouw hebben gedaan. Heer Plasterk, al het werk werd beloond met dat zijn vrouw aan zeer zware stress en suiker is overleden en dat ondergetekende bijna dagelijks bedreigd wordt uit vele hoeken van ons eiland en zelfs door uw veiligheidsdienst onder curatele is gezet. Want een mondige burger opkomend voor kinderen, die dan ook nog de bron aan wil pakken, zal moeten zwijgen. En ondergetekende is niet de enige.

  Ondanks dat alles zal ondergetekende doorgaan. U weet nu in ieder geval waar u het kinderleed aan moet pakken en dat kan niet gedaan worden door pleisters te plakken maar door het gezwel uit te snijden.

  Met een vriendelijke groet,
  John H Baselmans

  www.versgeperst.com