• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

miami viceCURAÇAO – Op de drag racebaan bij Ronde Klip en ver daarbuiten, was de afgelopen vier dagen een kakofonie van politie-sirenes te horen. Twintig agenten van het Korps Politie Curaçao (KPC) en vier mannen van het Vrijwilligerskorps Curaçao (VKC) werden stevig onder handen genomen door de instructeurs van het politie departement van Miami.

Aanleiding was de kennismaking met de Ford Taurus 2015, waarvan het KPC zestien heeft aangeschaft. De agenten moeten leren manoeuvreren met de nieuwe auto’s, die volop worden gebruikt door de agenten van ‘Miami Vice’.

Dick Drayer maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

Training
Nu de Amerikanen er toch waren, kon er ook meteen getraind worden in het staande houden van verkeersovertreders en andere verdachten die met hun auto op de weg rijden.

Verschillen
Leerzaam, maar ook anders, volgens veel Curaçaose agenten. Al was het maar omdat Amerikaanse agenten vanwege het wapenbezit in hun land veel meer nadruk leggen op veiligheid bij het contact met de burger. Zo zijn er meer verschillen. Wie in Amerika zonder rijbewijs rijdt, wordt aangehouden. Op Curaçao krijg je alleen een boete.

2 reacties op “‘Miami Vice’ op Curaçao”

  1. Mee een Karel, Wat weten die Miami vice agenten nou van boeven in de mundi opsproren en vangen. Daar verdwijnen ze allemaal in en. Ze ontsnappen allemaal en dan nooit in een auto.

  2. Is ook uitgelegd hoe de koffiemachine en de magnetron werkt? 🙂 Riant allemaal. Ik zie de politie liever in een plankhard geveerde open Jeep. Dan is er pas direct contact met de bevolking.