• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Akshon LimpiesaCURAÇAO – Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur start een grote schoonmaakactie om de broedplaatsen van muggen te bestrijden. Dit in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken, Openbare Werken, Selikor, overkoepelend orgaan voor buurtcentra SEFBA en het politiekorps.

Het project duurt tot 27 februari en bestaat uit zes fases:

1) Een controle door de GGD-inspectie betreffende broedplaatsen rondom woningen en in de wijken.
2) Schoonmaak van de wijken onder leiding van SEFBA, Selikor en het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn. Selikor haalt het grofvuil op en verwijdert autowrakken. Daarnaast wordt al het zwerfvuil opgeruimd.
3) Vervoeren van al het vuil
4) Controle muggenbroedplaatsen na schoonmaak.
5) Muggenbestrijding (flitten)
6) Eindcontrole

7 reacties op “Grote schoonmaak tegen broedplaatsen muggen”

 1. Daar zijn de weer een lekker laat mee.
  Achter het net vissen noemen we dat.
  Goed bezig Curacao!

  Nee dat noemen we de put dempen als het kaff verdronken is.

 2. Wat zal ik zeggen, als de kalf,… Mosterd na…. Wat een beleid zeg. Ik mis het punt van bevolking ga aan de slag op eigen erf. Achhhh hier wordt je toch moe van. Maanden met rookwagens rondrijden i.p.v. de bron aan te pakken.

 3. Hey mensen, niet zo negatief… Als het al wat laat is en als de meeste mensen het dan al gehad lijken te hebben (wat dus niet zo is), dan houden we er in elk geval een schoner eiland aan over!
  Elk nadeel heeft zijn voordeel!

 4. Kom maar op, we hebben verschillende rooien die volgegroeid zijn die ze mogen komen schoonmaken en droogleggen, afval op een lege kavel op de hoek en 2 autowrakken op straat van de buurjongen. Jammer genoeg te laat, wij hebben allemaal al Chikungunya (gehad)

 5. Daar zijn de weer een lekker laat mee.
  Achter het net vissen noemen we dat.
  Goed bezig Curacao! 🙂

 6. Wauw….dat zijn nog eens maatregelen, vooral punt 2 en 3 zijn alleen al geweldige punten! stel je voor, zo worden en de muggen bestreden en het hele eiland opgeruimd! twee muggen in 1 klap. Niet om gelijk negatief te denken maar ik ben benieuwd of de plannen daadwerklijk uitgevoerd gaan worden, mooi initiatief van alle partijen.

 7. Misschien ook de mensen aanpakken die van hun tuin een vuilnisstort maken?