• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  varkensCURAÇAO – Er zijn dioxines aangetroffen in varkensvlees. Dat meldt het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur. Uit een test bij het slachthuis te Parera is gebleken dat zeventien van de achttien testmonsters de stof bevatten. Dioxines kunnen in grote hoeveelheden kankerverwekkend zijn of leveraandoeningen tot gevolg hebben.

  Dioxines zijn bijproducten die voornamelijk vrijkomen bij verbranding van een organisch materiaal. Ze komen via het milieu in het voedsel terecht. Dit kan door verontreinigde lucht of vervuild water. Dioxines komen van nature in kleine hoeveelheden in het milieu voor.

  Schadelijk
  Doordat de stof vetoplosbaar is kan het zich ophopen in plantaardige en dierlijke vetten. De stof is schadelijk voor mens en dier. Het ministerie heeft stappen ondernomen en varkenshouders geïnformeerd om de wijze waarop de dieren worden gefokt te veranderen.

   

  8 reacties op “Varkensvlees besmet met dioxine”

  1. Awel mi ta spera bon venena di loke bo papia….

  2. Chopi ,
   No, ta loké ku ta drenta boka ta venenoso sino loké ku ta sali for di boka ta venenoso

  3. De bevolking is overal even verantwoordelijk als de overheid. De bevolking hoort zich aan de wet te houden en de overheid hoort de wetten te handhaven.

   Daartoe zijn en worden er allerlei openbare lichamen in leven geroepen om – indien niet corrupt – toezicht en controles te houden. Verder sancties op te leggen.

   Maak je deel uit van een samenleving dan moet je ook een evenredig deel van je inkomen afdragen in de vorm van een bijdrage aan diezelfde samenleving ofwel belastingen betalen. Wat het ook mag heten, men hoort een bijdrage te leveren.

  4. Ik neem, zonder enige twijfel, aan dat het publiek rechtelijk lichaam – die voor de volksgezondheid zorgt c.q. verantwoordelijk is – voldoende bewust is van de onderhavige oorzaken en gevolgen van dioxine vergiftiging.
   Daar verbranding van wat dan ook, inclusief die van een auto, vulkanen en dergelijken, dioxine voortbrengt is het wel raadzaam de bevolking te informeren over de oorzaken en gevolgen.
   Bedrijven als de Isla weten verdomd goed waar zij mee bezig zijn. Immers, allerlei chemische processen vinden daar plaats.
   Ja, maar wat te doen als je economie voor – een groot deel – afhankelijk is van zulke bedrijven? Ik zou het niet weten.
   Wel is het zo dat in alle landen sprake is van dioxine vergiftiging.

  5. Van onder de rook van de ISLA?

  6. Boso sigui kome porko baaaaaaaiiii….. kanibaal, porko so ta kome porko

  7. En wat te denken voor ook de mensen? Klaag al jaren over luchtvervuiling door verbranding uit regio Koraal Tabak, die op ogen, keel slaat. Misselijkheid veroorzaakt.
   Chronische moeheid. Wat doet de overheid? Niets!! Oh sorry, wel : een gigantische ozb aanslag sturen 🙁

  8. Shon nan ban serio y tuma e informashon aki hopi na serio. E dioxine akt ta un stop super danino pa kurpa di un ser humano. Ta un stof ku e yega di wordu siñala den lechi di pechu di hende muhernan ku tabata biba den bisindario di un vuilverbrander aki na Hullanda. Pues tene kuenta ku e asuntu aki. Dus watch out.