• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

fuikdag 2013 luchtfoto KustwachtCURAÇAO – Op Fuikdag, het grootse evenement dat de eerste zondag van het jaar plaatsvindt in de Fuikbaai, gaan strenge regels gelden. Zo worden er geen vergunningen afgegeven voor vlotten of drijvende podia. Daarnaast mag er ook geen openbare muziek worden gedraaid op een vlot en of podium.

In overleg met Korps Politie Curaçao (KPC), Kustwacht, Havenveiligheidinspectie en de brandweer is er besloten striktere regels te hanteren. “Dit om te voorkomen dat dingen uit de hand lopen”, aldus het ministerie van Justitie.

Overige maatregelen
Er worden daarnaast geen vergunningen verstrekt voor de openbare verkoop van alcoholische dranken. Ook moet iedere boot genoeg veiligheidsvesten en andere noodhulpmiddelen aan boord hebben. De brandweer zal controles uitvoeren betreffende het brandgevaar bij barbecues. Boten mogen daarnaast niet worden gebruikt als watertaxi’s. Dit houdt in dat booteigenaren geen mensen mogen vervoeren naar de Baai om ze vervolgen daar achter te laten. Ook is het niet toegestaan om via de Santa Barbara Plantation naar Fuikbaai te lopen of via die weg lopend te vertrekken.

7 reacties op “Strenge regels Fuikdag”

 1. @ Janchi, op 03-12-2014 om 09:15:Wat in de naam van Sinterklaas heeft een tattoo met harde muziek, dronkenschap & sodomie te maken? leg eens uit…

 2. Eeeeiiinnddeelliijjkkkkk…….regels waar velen zolang op gewacht hebben en bij gebaat zijn!
  Nu nog afwachten of ze daadwerkelijk gehandhaafd zullen of kunnen worden….
  Volgend jaar nog ff de decibellen en geluids overlast wetgeving aanscherpen, en we komen weer aardig dichtbij de originele bedoeling van fuikdag….!!! Heeerlijk, prima deze regels!! Nu nog handhaven, geen woorden maar daden!!!!

  En voor allen die er niet mee eens zijn, lekker puhhh, die die hebben dan ook nooit de opzet van fuikdag begrepen……

 3. Dan kun je net zo goed het feest verbieden……

 4. Fuikdag is allang Fuikdag niet meer. Waren het vroeger gewoon de watersporters die bij elkaar kwamen, die elkaar ook kenden en die dus langs de boten zwommen, aan boord gingen en een biertje dronken……………..tegenwoordig is het een grote puinhoop.
  Mij zul je er dan ook niet meer zien, heb geen zin in al die verbale agressie en dat haantjesgedrag. Voorts begint het meer op Bermuda op zaterdagavond te lijken en daar heb ik geen zin in.

 5. Gelukkig.. het begon 1 groot sodom en gomorra feest te worden met harde muziek en veel tattoos en dronken mensen

 6. Kunnen we dit proletenfeest niet gewoon verbieden?

 7. dat scheelt wel een hoop stagiaires