• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Karta-Rijna-na-NKBB-150x150CURAÇAO – De protestgroep Nos Ke Boneiru Bèk moet binnen twee keer 24 uur hun manifestatie voor het gebouw van het bestuurscollege van Bonaire beëindigen en alle protestborden weghalen. Dat meldt Caribisch Netwerk. De groep mag in overleg met de autoriteiten en de politie een nieuwe plek kiezen.

Dit heeft gezaghebber Edison Rijna gisteren verteld aan voorzitter James Finies van Nos Ke Boneiru Bèk. Tot nu toe heeft de groep gemanifesteerd tegen de regels en de wet, zei Rijna tijdens een persverklaring.

Geen vergunning
“Er is geen vergunning gevraagd voor de protestloop en de manifestatie. Ik juich goed geïnformeerd volk toe. Maar dit alles moet volgens de regels en de wet gebeuren. Als de manifestatie niet wordt beëindigd, nemen we dwangmaatregelen”, zegt Rijna. “We halen dan alles zelf weg en dat komt voor rekening van Nos Ke Boneiru Bèk.”

Nieuwe protestplek
Finies en de medestanders hebben tot morgenochtend 10.00 uur de tijd om alle protestborden bij het bestuurscollege en ook bij Pasanggrahan – het gebouw van de eilandsraad – weg te halen. Alle stoelen en banken, de tent en andere manifestatie-attributen moeten verdwijnen. Rijna heeft Nos Ke Boneiru Bèk toegezegd een verplaatsbare toilet te plaatsen op de nieuwe protestplek.

Brief
Niet alleen Nos Ke Boneiru Bèk heeft een officiële brief gekregen. Ook de politieke partij Pro Hustisia & Union krijgt een week de tijd om hun ‘banki di igualdat’ (bank van gelijkheid) naast het Fort Oranje te verwijderen. Politiek leider Michiel Bijkerk heeft zonder toestemming de bank gebouwd naast het fort en heeft de plek de naam ‘Plein van Gelijkheid’ gegeven.

Niet weggaan
James Finies heeft eerder aangegeven niet weg te gaan. Hij gaat de brief intern analyseren en komt later deze week met een officiële verklaring. Ook Bijkerk is in beraad met zijn achterban.

www.versgeperst.com