• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

irene dickCURAÇAO – Minister Irene Dick van Onderwijs vergadert vandaag om 10.00 uur met de vakbond voor onderwijzend personeel Sitek om te praten over de problemen binnen het onderwijs. Gisterochtend legden leraren het werk neer uit.

Dit wegens onvrede over onder meer het uitblijven van een cao, het ontbreken van het juiste lesmateriaal en de slechte staat van schoolgebouwen. Hoe groot het percentage stakende leraren was, is nog onduidelijk, meldt Radio Hoyer 2.

‘Geen conflict’
Volgens Dick is er geen conflict en wil ze graag met de vakbonden om de tafel. Waarom er vandaag gestaakt werd, begrijpt de minister dan ook niet. De kritiek van Sitek dat Dick alleen maar lintjes zou doorknippen, schuift de minister van tafel. Alle steakholders binnen de sector willen volgens Dick haar aandacht.

Dick legt uit waarom ze niet begrijpt dat er vandaag gestaakt werd.
Luister hier naar een reportage van Rick Hart.

Dick
Na afloop van het interview met de minister werd duidelijk dat Sitek niet op de uitnodiging van de minister in wenste te gaan. Vandaag om 10.00 uur zullen ze aan tafel gaan met Dick.

3 reacties op “Dick vergadert met Sitek over problemen in onderwijs”

  1. Als de Antillianen Docenten hadden op hetzelfde Opleidingsinstituten en in hetzelfde Nederland net als de Nederlanders Docenten hadden Docenten Opleidingen gevolg .En tocht blijken dat de kwaliteiten van Antillianen Onderwijs zijn niet kwalificeert . Dan zit de probleem tussen de Studiematerialen van de Antilliaanse Onderwijs die vanuit Nederland zijn gestuurd

  2. Hoe kan het ook anders met de vijfde PS-minister op onderwijs binnen een paar jaar.

  3. Da’s schrikken.