• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  RechtbankCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep twee jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen Nelson dos Santos. Op 4 augustus 2013 reed hij met hoge snelheid drie wandelaars dood aan de EEG-weg. De officier van Justitie verweet de man roekeloos rijgedrag.

  Het OM eist daarnaast een rijverbod van vijf jaar. In eerste aanleg werd er vier jaar celstraf geëist tegen Nelson dos Santos, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot tot vier jaar cel waarvan twee jaar voorwaardelijk. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van drie jaar opgelegd.

  Eerste aanleg
  Dos Santos was oververmoeid en daarom niet in staat om te rijden, vond de rechter. Ook had de man geen rijbewijs.

  Slachtoffers
  Kristen Leyba, Monique van Meerwijk en Elton Montisant kwamen om het leven bij het ongeluk. Het drietal was lid van Road Runners Club Kòrsou (RRCK) en liep mee in een benefietloop van de vereniging.

  Ongeluk
  Op de fatale morgen viel Dos Santos in slaap achter het stuur, slingerde over de weg en reed daarbij door rood met een snelheid van tussen de 100 en 125 kilometer per uur. Enkele honderden meters na het ongeluk dwong een getuige hem tot stoppen.

  3 reacties op “Hoger beroep doodrijder EEG-weg”

  1. En nu heeft hij maar 1 jaar gekregen.. 3 maanden voor 1 mensenleven!

  2. Deze asociaal dient van het eiland verbannen te worden, hij heeft niet alleen de dood van 3 onschuldigen op zijn geweten, maar heeft ook 3 hechte families compleet verwoest.

  3. Ongeloofelijk dat meneer in hoger beroep gaat.. opsluiten en de sleutel weggooien