• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ZiekenhuisCURAÇAO – Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft gisteren een flinke flater geslagen. Op het naambordje bij een kamer waar een donkere baby was opgenomen, stond Zwarte Piet. De woedende oom van het jongetje plaatste op Facebook een bericht daarover.

De oom wilde op bezoek gaan bij zijn neefje die met spoed naar het ziekenhuis was gebracht. Daar kon hij in eerste instantie de kamer niet vinden. Later zag hij op het naambordje Zwarte Piet staan in plaats van de naam van zijn neefje. Toen hij verhaal ging halen, vertelde het ziekenhuis dat het een grapje was tussen collega’s.

Excuses
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft inmiddels excuses aangeboden. Volgens het ziekenhuis gaat het om een misverstand. “De digitale naambordjes bij de kamers werkten niet goed en om ze te testen is er bij twee lege kamers ‘Zwarte Piet’ en ‘Sinterklaas’ neergezet. Even later is met spoed een kindje opgenomen op de kamer waar Zwarte Piet bij stond”, schrijft het ziekenhuis op Facebook. Ze zouden de naam niet meteen hebben veranderd, omdat ze druk waren met het verzorgen van de baby.

© Novum

6 reacties op “Ziekenhuis zet Zwarte Piet op naambordje baby”

 1. Rebecca, nog even, waar was de vader van dit babytje ? En heb je die link in de Telegraaf nog gelezen.

 2. Hmmm………..Toevallig in de kamer met het naambordje Zwarte Piet erop??

  A otro perro con ese hueso!

 3. Sorry hoor wat s dat een slechte smoes om de borden te testen kon je gewoon kind 1 kind 2 of a en b en dan zal zeker bij sinterklaas wat voor kind liggen kom gewoon niet met boolshit jullie hebben gewoon gefaald je weet is ziekenhuos je weet komt verschillende mensen daar jong oud groot klein dik dun handicap normaal wit geel halfbloed zwart jullie moete alsvolwassene nadenke ma goed dat t kind niet kan lezen en deze zieke wereld nog niet kan begrijpen

 4. http://www.telegraaf.nl/binnenland/23396418/__Moeder__Stop_ophef_over_baby__.html

 5. Goh, wat een toeval he….vindt u dat ook niet? Oh oh oh, dit moet men dan maar zien als de ZOVEELSTE onschuldige flater……tuuuuuuulijk!

  Hoe zou het nou komen dat er steeds meer mensen vragen om het 5 december feessie aan te passen?

 6. Het was maar een grapje ,
  Het was niet de bedoeling enz enz.