• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

fiets wielrennenCURAÇAO – Aan de Venezuelaweg is gisteravond een fietser aangereden door een auto. De man werd geschept door het voertuig en raakte hierdoor zwaar gewond. Volgens de automobilist zou de man midden op de weg hebben gefietst. Getuigen verklaarden echter iets heel anders te hebben waargenomen.

De automobilist, die overigens geen rijbewijs bleek te hebben, zou volgens de getuigen op de verkeerde weghelft hebben gereden en kwam daardoor in botsing met de fietser. De man bleek daarnaast onverzekerd rond te rijden en geen keuringskaart te hebben.

16 reacties op “Fietser aangereden door automobilist zonder rijbewijs”

 1. Met of zonder rijbewijs maakt niets uit als het om tenlastelegging gaat. Tenlastelegging heeft te maken met het aanwijzen van een schuldige en het leveren van bewijzen van een aan een misdrijf of overtreding schuldig zijnde persoon. Het rijden zonder bewijs van bekwaamheid, een rijbewijs dus, is een overtreding.

 2. Bij aanrijding tussen een motorvoertuig en een fietser of voetganger zorgt de wet voor extra bescherming. Waarom?, omdat de wet de fietser of voetganger ziet als zwakkere verkeersdeelnemer. De bestuurder van een motorvoertuig heeft dus NIET ALTIJD SCHULD.
  Basis regel.
  De bestuurder van het motorvoertuig is AANSPRAKELIJK TENZIJ HIJ OVERMACHT KAN AANTONEN (bewijzen van anders leveren dus).
  Met andere woorden,:” De automobilist moet dus bewijzen dat hem geen verwijt treft,,,,,,,wat in de praktijk zeer moeilijk is.
  Wat als een fietser geen richting geeft van voorgenomen rijrichting?
  Wat als een fietser of voetganger een front flank aanrijding veroorzaakt ? (hierbij botst de fietser of voetganger van opzij tegen een motorvoertuig ; zie met haaientanden (verkeerstekens) aangegeven oversteekplaats voor fietsen en elders dan zebrapaden oversteken van straten door voetgangers).

 3. Een paar dagen terug was er in Duitsland, een Nederlander, staande gehouden en later aangehouden daar hij voor zeker 30 jaar lang zonder een geldig rijbewijs rond reed.
  Er zijn bestuurders van 16 en 17 jaar die onder begeleiding van een verantwoord ouder mogen sturen.
  Een zie, het gebeurt bijna dagelijks dat genoemde categorie bestuurders zonder begeleider als volwaardige bestuurder optreden en ook nog ongelukken veroorzaken.
  Kijk maar naar het programma “wegmisbruikers”.

 4. Op de Antillen hebben wij te maken met een concordantie van Nederlandse en Europese wetgeving en waardoor het vaak moeilijk is daarvan af te wijken.
  Openbare Ministerie, Hoger beroep, Hoge raad, Cassatie, Europees recht enz. enz.
  En weet wel, in het jaar 2014 was er in Nederland een geval waarbij een van de ouders de rechter een stoel naar het hoofd smeet….. omdat men van mening was dat voor hun de opgelegde straf buiten alle proporties…….. laag was.

 5. In Nederland is de automobilist altijd schuldig bij een ongeluk met een fietser. Goed uitgangspunt.

 6. @ Roadrunner. @Zorro, De persoon maakt ook verschillende overtredingen. Er zijn juist regels om mensen te beschermen..

  Als je iemand citeert zet er dan wel de juiste naam bij. Ik beschouw je daarop volgende vraag als niet voor mij bestemd.

 7. @Zorro, De persoon maakt ook verschillende overtredingen. Er zijn juist regels om mensen te beschermen..

  Stel dat ik 2 mensen vermoord waaronder 1 een familielid van je is en ik krijg alleen straf voor de moord op de ander persoon want anders wordt mijn straf zo hoog. wat zou je daarvan denken?

 8. @ Edgar. Het wordt tijd dat we hier eens over gaan op ‘opeenvolgende straffen’ oftewel tel alle straffen bij elkaar op en kijk niet alleen naar de hoogste straf.

  Dan krijg je van die belachelijke excessen, dat iemand een paar honderd jaar de gevangenis in moet. Er moet iets beters te verzinnen zijn.

 9. Ongelooflijk, maar we werken het zelf in de hand met onze regelgeving en slappe veroordelingen. “De fietser reed midden op de weg”…. dus rijd ik hem maar even vanaf! Geen rijbewijs, geen verzekering en geen keuringskaart? Is ANG 2.500,00 per overtreding teveel om andere weggebruikers te beschermen? Voertuig in beslag nemen en eerst borg betalen, voordat je uit voorarrest mag.
  En dan het voorval van enkele weken geleden waarbij een aggresief aangelegde bestuurder van een auto denkt een fietser de berm in te mogen rijden! Minimaal 50% aansprakelijkheid voor de bestuurder vastleggen, zonder te kijken naar de schuldvraag! Bij een aanzienlijke schade dan ook de auto in beslag nemen of een toepasselijke borg voor het terugkrijgen van die auto laten aftikken, voordat men het verkeer weer onveilig gaat maken.

 10. Minister Balborda,

  Wij willen niet alleen nieuw asfalt, wij willen ook meer veilige fietsroutes. En dat kan ook iets anders zijn dan fietspaden.

  Hoe ver staat u met uw verkeersveiligheidsplan?

 11. Hij had moeten zeggen dat hij oververmoeid was en komt dan weg met een taakstraf(je).

 12. Het wordt tijd dat we hier eens over gaan op ‘opeenvolgende straffen’ oftewel tel alle straffen bij elkaar op en kijk niet alleen naar de hoogste straf.
  Wanneer we zo soft blijven straffen lacht iedereen zonder rijbewijs de gemeenschap uit. De pakkans moet omhoog en wanneer je geen rijbewijs hebt (dus ook nooit examen hebt gedaan) dan dient daar of een mega boete (50,000 NAF of hoger) of enkele jaren gevangenisstraf op te staan.
  Er zijn landen waar je voor iedere dode (bij een aanrijding) 2 jaar krijgt. 3 doden is dus standaard 6 jaar en dan komt de rest er nog bij. Geloof me, daar komt rijden zonder rijbewijs niet al teveel voor.

 13. @ Edgar. niet wilt straffen voor het rijden zonder rijbewijs

  Dat heeft een reden, omdat de straf voor de gevolgen al zo hoog is. Iemand, die alleen gepakt wordt (als dat ooit gebeurt) voor rijden zonder rijbewijs, wordt wel gestraft. Harder straffen zou wel goed zijn evenals voor rijden zonder verzekering.

 14. Ik denk dat het op Curacao tijd wordt voor een burgervigilante die met dit soort daders afrekent.

  Als je kijkt hoe slap justitie met hen omgaat lijkt me volledig gerechtvaardigd dat het volk het recht in eigen hand neemt.

  Misschien kan Brian Mariano dit initiatief sponsoren, want in plaats van zijn jaar cel voor drugssmokkel uit te zitten, vult hij zijn zakken met het lopen van wedstrijden.

 15. Tja, wanneer je iemand, die maar liefst 3 mensen dood heeft gereden, niet wilt straffen voor het rijden zonder rijbewijs dan vraag je er ook om dat men in de auto stapt zonder rijbewijs.
  Bovendien maakt het hier niet al teveel uit. De rijkunsten van velen met rijbwijs zijn ver, maar dan ook heel ver beneden alle peil. In mening land zouden ze uberhaupt niet in de auto mogen zitten.
  Het is niet voor niets dat we hier zoveel aanrijdingen hebben.

 16. Is tijd om autobestuurders zonder rijbewijs harder te straffen.. hoeveel meer doden moeten er vallen?