• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

community mailboxCURAÇAO – De bewoners van Emmastad, Groot Kwartier en Biesheuvel zijn sceptisch over het pilot project ‘Community Mailbox’ (C-Box) van Cpost International, voorheen Postkantoor. Dit betekent dat per 1 januari 2015 bewoners zelf hun post moeten ophalen op het terrein van het Postkantoor in Groot Kwartier.

Als er post is wordt het automatisch per e-mail doorgestuurd aan de houder van de C-Box. Voor oudere mensen brengt dit nieuwe systeem problemen met zich mee. “Als ik nu geen computer heb, hoe ontvang ik een e-mail om te kunnen weten of er post voor mij is?”, vraagt de gepensioneerde Donald zich af. Ook mensen die geen eigen transport hebben zien dit nieuwe systeem als een belemmering.

José Manuel Dias maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

Sleutel
Het gaat om ruim 1200 postbussen. Deze week konden de bewoners van de buurten Emmastad, Groot Kwartier en Biesheuvel de sleutel van hun C-Box ophalen.

Kostenverlaging
Met het invoeren van dit project verwacht CPost International de operationele kosten te verlagen. “Zonder dat er personeel ontslagen wordt”, benadrukt operations directrice, Niviella Sambo. Op dit moment verkeert CPost International in een moeilijke situatie vanwege de sterke daling van het brievenverkeer.

Centrale plekken
Personeel wordt op bijvoorbeeld het bezorgen van postpakketten ingezet. Naast Groot Kwartier komen er nog twee centrale plekken met een ‘Community Mailbox’. De kosten worden geschat op een half miljoen gulden. Afhankelijk van het resultaat van de eerste fase is het de bedoeling om dertig van deze mailboxen over het eiland verspreid te hebben.

10 reacties op “Buurtbewoners sceptisch over Community Mailbox”

 1. Vivian bedankt en als die Curacaoesenaar toevallig in Nederland woont spreek hem eens aan en leg hem uit dat hij niet alleen zichzelf belachelijk maakt maar het hele Curaçaose volk.

 2. The general manager on his website Cpost: One of my favorite sayings:

  “If better is possible, good is not enough”

 3. Ik denk niet dat ouderen in Curacao sterker zijn dan ouderen in Nederland. Het is wel zo dat de families, kennissen ets. mekaar sneller helpen in Curacao. Maar toch zijn er veel mensen die hulpbehoevend zijn. Het verschil is dat de gemeente, dus de regering ook voorzieningen creert voor de ouderen in Nederland. Zij kunnen met hun rollator overal naartoe gaan omdat er goede paden zijn om op te lopen/rijden. Ook met scootmobiel. Op curacao zijn er niet eens goede wegen, laat staan trotoirs. De regeringen op Curacao hebben echt weinig gedaan qua onderhoud. En er zijn particuliere organisaties die ouderen in Curacao helpen met vervoer, maar om de post te moeten halen b.v. elke dag of elke week is vervelend. Ik weet hoe de situatie is omdat ik ook een jioe di korsou ben.

 4. Onze dorpsgek weer aan het woord zal maar weer eens proberen hem iets zinvols bij tebrengen: Beste Curacaoesenaar, de ouderen in Nederland hebben de financiële middelen om zich een rollator of iets dergelijks aan te schaffen, dan hebben zij nog de trottoirs waar zij met hun rollator overheen kunnen rijden en het fabelttje dat ik vrroeger altijd hoorde dat als je funchi eet je altijd sterker bent dan die makambas is en was altijd al een leugen om onze armoede te verbergen. Maar ik begrijp je wel, je wil die arme mensen een hart onder hun riem steken, wij trappen echter niet meer in die leugentjes, wij gaan voor het grote geld en laten ons betalen voor onze stem.

 5. Maar wel voor een riant salaris mevr. Suzy Camelia-Romer aannemen als goedmakertje zonder dat ze daar ook maar iets zinnigs voor kan doen. Mis-manage maar totdat we onze post zelf bij de verzender mogen gaan ophalen.

 6. Vivian I wouldn’t hold my breathe if I were you.’

 7. Geachte , Vivian
  U heeft gelijk omdat de leefomstandigheden zijn anders dan in Nederland ,BV ouderen in Curaçao zijn iets sterker dan die in Nederland .m.a.w Ouderen in Nederland gebruiken Rollator en Scootermobielen terwijl in Curaçao lopen de ouderen nog steeds zelfstandig .
  Maar als de vervoer een probleem is dan kunnen wel de Overheid een zogenaamde Taxi BV Valys taxi of Drechthopper -Taxi als in Nederland maar wel onder andere organisatie naam invoeren in Curaçao BV Kitoki-Taxi voor ouderen en gehandicapte

 8. Aangetekende brieven moet je hier bij het postkantoor ophalen en voor postpakketten moet zelfs betaald worden.

 9. Ik vind het een vreemd initiatief. Hebben we straks 150,000 brievenbussen en wat levert dat aan besparing op?

  Ik zou gewoon de frequentie van postbezorging verminderen naar bijvoorbeeld 1 keer per week.

 10. Ik heb ook gehoord van dit plan van de postkantoor in Curacao van mijn moeder. Zij is ook 79 en heeft geen computer. Ook zij heeft niet altijd vervoer om naar de postkantoor te gaan.
  Ik kan niet begrijpen hoe de directie zo’n plan wil invoeren, zonder rekening te houden met deze groep mensen. De leefomstandigheden zijn anders dan in Nederland waar ouderen geholpen worden als ze een computercursus willen volgen en/of een computer willen aanschaffen. Het is te hopen dat ze met een alternatief plan komen voor de ouderen.